De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Gaslicht.com bij energiespreekuur Telegraaf op 20 juni

door Jeanet Woldring 2 reacties Leestijd: 2 minuten

Energiespreekuur-2014.jpgDinsdag 20 juni houden De Telegraaf en DFT Geld het jaarlijkse gratis Energiespreekuur. Gaslicht.com doet hier voor het 7e jaar aan mee. U kunt uiteenlopende vragen over energie per e-mail voorleggen aan de experts van de Consumentenbond, Vereniging Eigen Huis en Gaslicht.com.

Vragen mailen naar Energiespreekuur

Het spreekuur staat open voor consumenten die meer willen weten over onder andere wisselen van een energieaanbieder, zonnepanelen en energie besparen. Vragen insturen kan vanaf 16 juni 14:00 uur tot uiterlijk dinsdag 20 juni 12:00 uur naar het volgende e-mailadres: energiespreekuur2017@dft.nl.  

Het streven is om alle vragen op dinsdag 20 juni per e-mail te beantwoorden. Mocht de vraag erg ingewikkeld zijn, dan kan het zijn dat deze in de loop van de week wordt beantwoord.

Vragen over overstappen aan Gaslicht.com

De drie deelnemende organisaties hebben de onderwerpen verdeeld. Vragen omtrent het overstappen van energieleverancier en wat u daarvoor moet doen, worden beantwoord door de experts van Gaslicht.com. Wie meer wil weten over bijvoorbeeld isolatie, zonnepanelen en warmtepompen, krijgt antwoord van Vereniging Eigen Huis. Meer weten over onder meer de slimme meter, energie- en sluipverbruik van apparaten, energielabel en stadsverwarming? Dan geeft de Consumentenbond advies. 

Tip: Vermeld bij uw vraag ook uw jaarlijkse stroom- en gasverbruik en uw postcode.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 16 juni 2017


Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (2)

Geplaatst door: Toon Metz ()

Ik heb zonnepannelen op mijn dak. Mijn omvormer geeft 1/3 meer opgewekte energie aan dan de slimme meter teruglevert. Overdag gebruiken we naast de koelkast en de vriezer nauwelijks elektra. De energiemaatschappij gaat hier niet over de netwerkbeheerder wel. Zij willen de meter wel naijken op kosten van mij en zij doen dat zelf. Slager die zijn eigen vleeskeurt. Hoe moet ik dit probleem aanvliegen?

Opmerking van de redactie op 20-06-2017
Het kan inderdaad voorkomen dat er verschil zit tussen de omvormer en de slimme meter. Dit komt doordat de opgewekte stroom soms ook direct wordt verbruikt in de woning. De netbeheerder gaat inderdaad over de meter in uw woning. Mocht u twijfels hebben over de juistheid van de meter dan kunt u vragen of uw netbeheerder een meting wilt doen. Hier mogen zij wel kosten voor in rekening brengen. Mocht het zo zijn dat de meter niet goed werkt dan nemen zij de kosten voor hun rekening. Wat u ook kunt doen is eerst zelf alle stekkers van uw elektrische apparaten uit de stopcontacten halen en kijken of de opwekking nu wel (nagenoeg) overeenkomt.
Geplaatst door: Frans Horstink ()

Mijn huidige leverantier E-On levert nu via u site een goed kopere deal aan.
Hoe te handelen

Opmerking van de redactie op 20-06-2017
Het klopt inderdaad dat E.ON een scherpe actie biedt via onze website. Deze actie is alleen voor nieuwe klanten en helaas niet voor bestaande klanten. Uiteraard kunt u ons mailen wat voor contract u momenteel heeft bij E.ON, zodat wij met u mee kunnen kijken welk aanbod voor u het voordeligste is. U kunt ons mailen via info@gaslicht.com.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie