Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Gasprijs met tientallen euro`s omhoog

door Jeanet Woldring 2 reacties Leestijd: 1 minuut

De gasprijs zal met ingang van 1 januari waarschijnlijk met 10 procent omhoog gaan. Voor een gemiddeld huishouden, dat jaarlijks ongeveer 1600 kubieke meter gas verbruikt, betekent dat een prijsstijging van ongeveer 100 euro per jaar. Dat stelde gasleverancier GasTerra maandag naar aanleiding van een bericht hierover in het Algemeen Dagblad.

De gasprijs is gekoppeld aan de olieprijs en de prijs van olie steeg in de afgelopen periode tot een recordhoogte van 147 dollar per vat. Inmiddels is de olieprijs weer teruggezakt tot rond de 80 dollar per vat, maar de consument merkt deze daling pas weer bij de volgende bijstelling van de gasprijzen per 1 juli volgend jaar. Energiebedrijven veranderen hun prijzen doorgaans op 1 januari en op 1 juli.

Zo ontstaat de opmerkelijke situatie dat u op 1 januari een verhoging van uw energienota krijgt, terwijl de olieprijs mogelijk alweer een stuk lager is. Bij het bepalen van de contractsprijzen vanaf 1 januari kijkt GasTerra namelijk naar de olieprijs in de periode mei tot en met oktober.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 10 februari 2023

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (2)

Geplaatst door: Henk ()

En dan zal je net zien dat de prijzen weer omhoog gaan in de periode dat ze de prijs vastellen voor 1 juli... Bos en Balkie kunnen makklijk ingrijpen door de belasting te verlagen op gas, ze vangen nu twee keer. Ze vangen namelijk extra belasting op de hoge gasprijs welke ook naar de staat gaat...

Geplaatst door: Jaap ()

En dat terwijl de olieprijzen en dus de brandstofprijzen nu behoorlijk zakken. En juist deze dagen met zo`n bericht komen is niet erg verstandig. Vanuit Den Haag wordt beloofd dat we er komend jaar in koopkracht op vooruit gaan, maar nu lijkt het alsof dat meteen weer wordt afgepakt. Echt fijn....
🙁

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.