Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Gasprijs ruim 100 euro omhoog bij Nuon, Eneco en Essent

door Els Werkman 1 reactie Leestijd: 2 minuten

Consumenten die nog nooit zijn overgestapt naar een andere energieleverancier, betalen vanaf vandaag ruim 100 euro meer per jaar voor hun gasrekening. Per 1 juli passen bedrijven als Essent, Nuon en Eneco hun halfjaarlijkse variabele energietarieven aan.

Op Gaslicht.com en Energiewereld.nl worden de nieuwe tarieven nu ingevoerd ter vergelijking. Een doorsnee huishouden is bij de drie grootste Nederlandse standaardleveranciers tussen de 110 en 120 euro meer kwijt voor gas.

Jaarkosten gas zo'n 1300 euro
Op de jaarrekening voor gas van een huishouden met een gemiddeld verbruik van 1800 kubieke meter per jaar zou voor Nuonklanten een bedrag van 1172 euro komen te staan, dat wordt 1289 euro. Eneco klanten bij hetzelfde verbruik betalen straks 1296 euro, dat betekent 110 euro erbij. Essent is en blijft de duurste van de drie met 1304 euro, bij Nederlands grootste energieleverancier is 114 euro bovenop gekomen. 

Deze bedragen hebben betrekking op de leveringskosten, netwerkkosten en belastingen voor gas in de regio Noord-holland. In onderstaande tabel de oude en nieuwe (afgeronde) jaarbedragen.
 

Jaarkosten gas  1-1-2011  1-7-2011
 € 1172  € 1289
 € 1186  € 1296
 € 1190  € 1304

Prijsstijging voorkomen
Nog steeds kunt u deze prijsstijging voorkomen door over te stappen op een ander energiecontract of andere leverancier. Het is daarvoor niet nodig naar een -voor u misschien- onbekende leverancier te gaan. Ook Essent, Nuon en Eneco hebben aantrekkelijke aanbiedingen. Zij bieden internetvoordeel, speciale actietarieven of een hoge premie als u via Gaslicht.com of Energiewereld.nl overstapt.

Wanneer u daarbij kiest voor een vaste prijs contract, hebt u de zekerheid dat de prijs niet ineens fors stijgt. Aan de andere kant profiteert u niet van eventuele prijsdalingen.

Gebruik de Energiewijzer om te laten berekenen welke keuze voor uw situatie het voordeligst is. U vult in 3 stappen het overstapformulier in en binnen enkele minuten heeft u honderden euro's op uw energierekening bespaard. 

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 13 februari 2023

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Reacties (1)

Geplaatst door: Lia Wiegman ()

Zelf heb ik via gaslicht.com afgelopen jaar een goed contract afgesloten bij Energie Direct en betaal ik voor gas 0.33 m3. Des te zuurder is het dat mijn verhuurder Woonstad Rotterdam samen met Eneco voor de stookkosten (centrale verwarming) een gasprijs rekent van €0.68 per m3 een goudprijs! Sociale woningbouw! Helaas kan ik dat contract niet veranderen.Wie weet raad?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.