De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Gasrekening onnodig te hoog

1 reactie

Voor honderdduizenden Nederlandse huishoudens is de energierekening jaarlijks onnodig honderden euro's te hoog. Dit komt doordat hun gasaansluiting te groot is, waardoor deze consumenten een te hoog capaciteitstarief betalen. Vereniging Eigen Huis vindt dat dit niet door de beugel kan en pleit voor gratis vervanging van te grote aansluitingen.

Afgelopen maandagavond besteedde het televisieprogramma Tros Radar met Vereniging Eigen Huis aandacht aan gasaansluitingen en het capaciteitstarief*. Claudia Umlauf, beleidsadviseur bij de vereniging: 'Netbeheerders moeten checken of de aansluitingen te groot zijn en als dit zo is, moeten de aansluitingen kosteloos worden vervangen. Ook vinden wij dat de netbeheerders het teveel betaalde geld terug moeten storten.'

Reactie netbeheerders
Netbeheerders Enexis en Liander lieten in het tv-programma weten dat ze hun klanten gaan informeren . Ook gaan ze te grote meters kosteloos vervangen en per situatie bekijken of huishoudens geld terugkrijgen.

Wat kunt u doen?

  • Weet u niet zeker of u een te grote gasaansluiting hebt? Doe dan de Energiecheck.
  • Bent u een van de gedupeerden? Stuur dan een brief aan uw netbeheerder. Vereniging Eigen Huis stelde een modelbrief op die u zelf kunt versturen.
  • VEH stuurde vandaag ook een brief aan alle netbeheerders en een afschrift daarvan aan de Tweede Kamer. Deze kunt u hier teruglezen.
  • Kijk hier de uitzending van Tros Radar.

* Het capaciteitstarief is een tarief dat wordt berekend voor het transport van gas en elektriciteit, afhankelijk van de capaciteit van uw aansluiting. Vanaf 1 januari 2009 worden alle kosten voor het transport van elektriciteit in rekening gebracht via vaste bedragen onafhankelijk van uw verbruik.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 22 januari 2013
Geactualiseerd: maandag 26 april 2021

Reacties (1)

Geplaatst door: jpm ()

goed geregeld

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie