Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Gebruikt u al de Gaslicht Online-Meterkaart?

door Marlies Hazenberg 2 reacties Leestijd: 3 minuten


Wilt u weten of u wel of niet zuinig (geweest) bent met energie?

Update 2019: De Online Meterkaart van Gaslicht.com is niet langer in gebruik. Mocht u vragen hebben met betrekking tot uw oude Online Meterkaart dan kunt u deze richten aan mijn@gaslicht.com


U kunt dit te weten komen d.m.v. de speciaal voor u gemaakte Gaslicht Online-Meterkaart.
Nu het stookseizoen weer in aantocht is na een lange warme zomer, wil ieder graag weten of hij of zij energiezuinig de winter door kan komen!

Al enkele jaren is de papieren meterkaart van verschillende energiebedrijven een doorslaand succes. Gaslicht.com heeft er een digitale versie van ontworpen, waarop u online uw meterstanden kunt bijhouden.

Op de Online-Meterkaart van Gaslicht.com kunt u niet alleen uw meterstanden van gas invullen, maar ook van stroom en water. Hierdoor kunt u uw meterstanden digitaal bijhouden op uw persoonlijke online meterkaart. Op onze website krijgt u hiertoe een eigen pagina met uw gebruikersprofiel.

U kunt uw meterstanden invullen zo vaak u wilt, maar wij adviseren u om de meterstanden van gas en elektriciteit eenmaal per week op hetzelfde tijdstip te noteren.  Uw meterstand van water is eens per maand voldoende.

Het ligt in de bedoeling vanaf november 2003 tabellen met streefverbruik voor gas weer te geven op onze website. U vult uw meterstanden in en u ziet  dan of uw werkelijke verbruik hoger of lager is dan uw streefverbruik (afhankelijk van weersomstandigheden).
Door uw weekverbruik te vergelijken met het streefverbruik van die week weet u of u wel of niet zuinig bent geweest met energie.

Voor elektriciteit vindt u geen streefverbruik in een tabel. Wel kunt u uw elektriciteitsverbruik met uw gemiddelde weekverbruik vergelijken.

(Wellicht ten overvloede: uiteraard is ons privacybeleid ook op deze dienst van toepassing!) 

Voor alle duidelijkheid: deze meterkaart is niet bedoeld voor uw energieleverancier voor het bepalen van uw jaarnota. Jaarlijks wordt  op de een of andere manier aan u gevraagd om de stand door te geven van uw elektriciteit-, gas-,  of watermeter. Op basis van deze gegevens wordt de jaarafrekening gemaakt. Een meteropnemer neemt periodiek uw meterstanden bij u thuis op. Sommige aanbieders verstrekken een meterstandenkaart waarop u uw meterstanden kunt invullen. Ook is het al mogelijk de standen via internet  door te geven. Bovendien worden de mogelijkheden onderzocht om de verbruiksmeters op afstand uit te lezen. Zo test ENECO Energie momenteel een innovatief systeem voor meteraflezing op afstand in Rotterdam. 

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, van begin 2017 tot november 2022 was ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vond ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Reacties (2)

Geplaatst door: K.W. van Vliet ()

Een jaar later... Ik zou die tabellen ook wel willen zien, komen die nog?

Geplaatst door: Kurt Kuhne ()

Geachte Heer, Mevrouw,

U schrijft in uw info over de digitale meterkaart dat per November 2003 het streefverbruik van gas word weergegeven, maar ik ben al jaren gebruiker van uw digitale meterkaart maar ik ben het streefverbruik nog nooit tegen gekomen.
Bestaat dat inderdaad of moet ik iets extra installeren om ook het streefverbruik van gas te kunnen zien?

Met vriendelijke groet,
Kurt Kuhne

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.