De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Geen beltegoed, maar een energietegoed

1 reactie

Geen beltegoed, maar een energietegoed. Energiebedrijf Essent gaat gas en elektra in prepaid-vorm aanbieden. Dat bericht RTV Noord.

Het principe is vergelijkbaar met het opladen van een beltegoed van een gsm. De klant belt Essent en laadt voor een bepaald bedrag het energieverbruik op. Op een schermpje in huis valt te zien wat het verbruik is. Is het 'energietegoed' bijna op, dan laat het systeem een pieptoon horen. Als de klant vervolgens niet weer nieuwe energie inkoopt, dan stopt Essent de levering.

In 250 huishoudens in Groningen en Limburg loopt momenteel een proef met 'Energiebewust' zoals het project is gedoopt. Essent begon de proef, omdat het concern merkte dat nogal wat klanten niet of laat betalen. De prepaid-energie moet dat voorkomen. Het bedrijf hoopt bovendien op deze manier de klant bewuster te maken van het verbruik van gas en elektra.
 

Essent is niet het eerste bedrijf dat een proef doet met een prepaid energie-tegoedkaart. In 2004 startte Eneco Energie een proef bij 200 klanten in Rotterdam.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: zaterdag 24 december 2005
Geactualiseerd: maandag 26 april 2021

Reacties (1)

Geplaatst door: bijff ()

Ik heb prepaid gas/elektra gehad van essent.Dit moest syoppen vanwege de meters.Het zou in 2010 terugkomen. Kunt U zeggen OF het weer komt en zo ja wanneer.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie