De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Geen inzicht in energierekening

door Els Werkman

Bijna de helft van de Nederlanders heeft geen inzicht in zijn eigen energierekening. Ze weten niet of ze aan het eind van het jaar geld terugkrijgen of moeten bijbetalen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Milieu Centraal.

Ruim duizend mensen werden voor het onderzoek ondervraagd. Volgens Milieu Centraal heeft 44 procent van de mensen geen idee hoeveel gas en elektriciteit ze verbruiken en hoe ze de energierekening moeten lezen. Onder huurders en huishoudens met lagere inkomens is dat percentage nog hoger.

Helft huurders vreest jaarafrekening
Verder blijkt dat bijna 20 procent van de huishoudens bezorgd is over de toekomstige energierekening. Ze weten niet of ze die wel kunnen blijven betalen, omdat ze geen idee hebben hoe ze kunnen bezuinigen op hun energiekosten. Ze verwachten op andere uitgaven te moeten bezuinigen. Toch wil 81 procent het energieverbruik graag verlagen. Huishoudens zouden vooral willen besparen op warm water en zuinigere apparaten kopen.

Hulp bij energie besparen
Om huishoudens te helpen met energie besparen organiseert Milieu Centraal samen met vijf bewonersorganisaties de Week van de Energierekening, die start vandaag en loopt tot en met 21 oktober. Via de website kunt u nagaan of uw energieverbruik hoog of laag is ten opzichte van andere vergelijkbare huishoudens. Ook wordt er verwezen naar speciale energiebespaaracties voor huurders en woningbezitters.

Zie ook: Hoe kunt u uw jaarnota controleren?

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: maandag 15 oktober 2012

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie