De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Geld terug bij stroomstoring

door Jeanet Woldring 1 reactie

Op 7 januari heeft ruim een derde van Enschede zonder stroom gezeten door een explosie in een verdeelstation. Het was de tweede grote stroomstoring in korte tijd en een van de grootste storingen van de afgelopen jaren. Wanneer heeft u recht op een schadevergoeding bij stroomuitval?

Wanneer in uw woning de stroom voor langere tijd uitvalt, kan dit nadelige gevolgen hebben. Voor dit ongemak kunt u een compensatie krijgen. De storing moet wel minimaal 4 uur duren. En hiervoor hoeft u zelf geen actie te ondernemen.

Wanneer krijg ik geld terug?
Als de stroomstoring langer dan vier uur duurt, krijgt u van uw netbeheerder een schadevergoeding van 35 euro. Voor elke vier uur die hier bij komt, kunt u een extra vergoeding van 20 euro krijgen. 

Uitbetaling door netbeheerder
Als u in aanmerking komt voor een compensatie ontvangt u hiervan na ongeveer 5 weken bericht. Zelf hoeft u niets te doen. De schadevergoeding zal automatisch uitbetaald worden of verrekend worden met de eerstvolgende jaar- of maandnota.

Wat de oorzaak is van de storing heeft geen invloed op de schadevergoeding. Of het nu gaat om een blikseminslag of een uitval van een transformator net zoals in Enschede, de regeling geldt altijd.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 11 januari 2013

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (1)

Geplaatst door: i moes ()

wanneer er uitbetaald word en of er een vergoeding komt voor de tweede stroomstoring van 7januari

Opmerking van de redactie op 08-03-2013
Er is aangegeven dat u hier na circa 5 weken bericht van behoort te ontvangen wanneer u in aanmerking komt voor een compensatie. U kunt het beste even contact opnemen met uw netbeheerder.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie