De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Geld terug voor transportkosten

door Jeanet Woldring

Een aantal consumenten en zakelijke kleinverbruikers krijgt geld gestort door de netbeheerder van het elektriciteitsnetwerk. Dit gebeurt in de periode van 15 april tot 15 september 2010. Dit meldt ConsuWijzer vandaag op haar website.

Het gaat om mensen met een aansluiting die groter is dan 3 x 25 Ampère tot en met 3 x 80 Ampère. En een maximaal verbruik tot 35.000 kWh (bij 3 x 80 Ampère). De netbeheerder stort deze tegemoetkoming automatisch op de bankrekening van de afnemer.

De tegemoetkoming is te herkennen aan de melding op het bankrekeningafschrift: "Tijdelijke tegemoetkoming capaciteitstarief 2009" en "Tijdelijke tegemoetkoming capaciteitstarief 2010". Hebt u niets ontvangen maar hebt u wel recht op de tegemoetkoming? Neem dan contact op met uw netbeheerder. Ook kan de netbeheerde contact met u opnemen voor bijvoorbeeld uw rekeningnummer.

Waarom is het capaciteitstarief voor energie ingevoerd?
Het capaciteitstarief is gebaseerd op de grootte van de aansluiting. Door de invoering van het capaciteitstarief zijn de kosten eerlijker verdeeld. Voor 1 januari 2009 betaalden mensen met een grote aansluiting vaak maar een deel van de kosten van de aansluiting. De rest van de kosten werd betaald door mensen met een kleinere aansluiting. Dat is nu niet meer zo. 

Compensatie voor het capaciteitstarief
Deze tegemoetkoming is de laatste maatregel in een serie om gestegen transportkosten te compenseren. De kosten zijn gestegen voor sommige energieverbruikers door de invoering van het capaciteitstarief per 1 januari 2009. Misschien kunt u in 2010 rekenen op een compensatie van de kosten. Of dat kan, en om welk bedrag het gaat, kunt u terugvinden op ConsuWijzer.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 15 april 2010

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie