De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Gesubsidieerd energiehout verder als dijkversterking

door Marlies Hazenberg Leestijd: 1 minuut


De biomassacentrale van Nuon bij Lelystad is niet meer rendabel en wordt misschien gestopt. Het speciaal hiervoor aangelegde wilgenbos heeft nu een andere bestemming gekregen, namelijk de versterking van oevers en dijken.

Hiermee is een grote hoeveelheid maatschappelijk geld (subsidie) letterlijk en figuurlijk aan de wilgen gehangen. Het 50 hectare grote bos was uitsluitend bedoeld om schone energie te leveren aan de eerste biomassacentrale van Nederland in Lelystad. Het oogsten van de twijgen, het verwerken tot snippers,  en het transport ervan is voor Staatsbosbeheer te duur. Ook de opslagruimte in Lelystad is volgens Staatsbosbeheer te gering voor de houtsnippers. Voor het versterken van bijvoorbeeld dijken hoeven de bomen niet te worden vermalen, waardoor de kosten kunnen worden gedrukt.

Er zijn twee oogsten verwerkt door NUON. NUON houdt er rekening mee dat het project tot volgend jaar doorloopt.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: maandag 16 juni 2003
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, sinds begin 2017 ben ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vind ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie