De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Gloeilampen verbruiken weinig energie

2 reacties Leestijd: 1 minuut

Het stroomverbruik door gloeilampen in huishoudens bedraagt circa 0,3 procent van het totale energieverbruik. Voor de opwekking van deze elektriciteit is nog ongeveer een half procent extra nodig. In totaal komt het energieverbruik door gloeilampen uit op nog geen procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS

Gemiddeld gebruiken huishoudens een zesde van de verbruikte elektriciteit voor verlichting, driekwart hiervan wordt verbruikt door gloeilampen. Dit blijkt uit onderzoek van EnergieNed.

Het jaarverbruik van energie voor gloeilampen komt overeen met drie weken olieverbruik voor transport of een kleine twee weken aardgasverbruik voor verwarming.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 8 juni 2007

Reacties (2)

Geplaatst door: Thomas ()

Dat led lampen saai zijn is een mening ik ben van mening dat ze er tegenwoordig hele goede warm witte kleuren tussen hebben zitten. Ik heb zelf allemaal led lampen in huis en deze vind ik goed genoeg je kan ze ook laten reflecteren via een muur! ze zijn kwa prijs nog wat hoog maar verwacht dat ze nog wel iets gaan zakken. Ik heb zelf alleen nog maar een gloeilamp in me koelkast en in me oven, maar ik houd dus flink poen in me zak als de rekening komt ook al me buiten verlichting heb ik met led die branden vrij lang!

Geplaatst door: jan ()

led lampen zijn saai

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie