Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Go Energy in surseance van betaling

1 reactie Leestijd: 2 minuten

Vijftienduizend klanten van het Sonse energiebedrijf Go Energy worden mogelijk gedupeerd omdat het bedrijf in financiële nood zit. Dat bericht  het Eindhovens Dagblad vandaag.

De vernieuwde website van de krant vervolgt: "De energieleverancier heeft surséance van betaling aangevraagd. Energiegebruikers die door een lager verbruik nog geld van het bedrijf terugkrijgen, kunnen daar wellicht naar fluiten.

De inmiddels aangestelde bewindvoerder mr. G. te Biesebeek kon de klanten van de prijsvechter gisteren geen garanties geven. Hij liet wel weten te onderhandelen met overnamekandidaten 'die de rechten en plichten willen overnemen'.

Volgens Go Energy lopen klanten niet het gevaar plots zonder stroom of gas te zitten. De directie van het bedrijf verzoekt klanten in een persbericht 'nadere berichtgeving af te wachten'.

De Eindhovense netbeheerder NRE is op de hoogte van de problemen bij Go Energy, dat volgens NRE vooral klanten in Eindhoven heeft. Bij NRE ligt er in geval van een faillissement van Go Energy een wettelijk verplicht noodscenario klaar om energie te blijven leveren aan gedupeerde klanten.

Ook energiewaakhond DTe, een onderdeel van de NMa weet van de penibele situatie bij de Sonse energieleverancier. Daar wordt de situatie nauwlettend in de gaten gehouden 'in het belang van de consument.' "Eventuele overnamekandidaten hebben tot vanmiddag de tijd om zich te melden bij het bedrijf", aldus een woordvoerster.

Concurrent E.ON spande een zaak aan tegen Go Energy omdat E.ON-klanten onder valse voorwendselen een contract bij de Sonse onderneming zouden hebben getekend. E.ON slaagde er echter niet in dit bij de rechter hard te maken. Op diverse internetfora* wordt steen en been geklaagd over Go Energy: het bedrijf zou moeilijk bereikbaar zijn, niet reageren op klachten en opzeggingen niet in behandeling nemen. De prijsvechter is sinds begin 2007 actief op de energiemarkt." 
 
Tip: kijk goed rond op de vergelijker en check met wie u zaken wilt doen. Aarzel niet om bijvoorbeeld. de helpdesk van Gaslicht.com te bellen voor gratis advies!

* Zie ook het Forum op Gaslicht.com en Energiewereld

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 6 januari 2023

Reacties (1)

Geplaatst door: n.kers ()

ik ben klant bij jullie maar ik ben 40euro per maand duurder uit doen we daar wat aan of ik stap over mevr kers

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.