Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Gratis Nationaal storingsnummer gas en licht


Vanaf 1 juli 2004 kunnen klanten een storing in de gas- en/of stroomlevering of een gaslucht melden bij het Nationaal storingsnummer gas en stroom 0800 ‑ 9009 (gratis). Hiertoe is besloten omdat de markt voor gas en elektriciteit per 1 juli a.s. vrij is. Het Nationaal storingsnummer gas en stroom is een initiatief van EnergieNed Federatie van Energiebedrijven in Nederland.

Storingsmeldingen moeten vanaf dan niet aan de leverancier maar aan de netbeheerder in de regio worden doorgegeven. Het Nationaal storingsnummer gas en stroom moet onduidelijkheid voorkomen. Tot 1 juli 2004 hanteren energiebedrijven nog verschillende storingsnummers.  Eén storingsnummer moet helpen om storingen zo snel mogelijk op te lossen.

De gas- en stroomvoorziening in Nederland behoort tot de betrouwbaarste ter wereld. Toch kunnen storingen altijd optreden, zo meldt EnergieNed. De regionale netbeheerders doen er dan alles aan om storingen zo snel mogelijk te verhelpen. Vanaf 1 juli 2004 kunnen klanten een storing in de gas- en/of stroomlevering of een gaslucht melden bij het Nationaal storingsnummer gas en stroom 0800 - 9009 (gratis). De melding komt dan direct terecht bij de regionale netbeheerder voor gas en/of stroom. Het Nationale storingsnummer gas en stroom geldt uitsluitend voor melding van storingen in de levering van gas en/of stroom tot en met de meter. Inpandige storingen, dus de storingen in de eigen installatie, dient de klant zelf op te lossen, zonodig met inschakeling van een installateur. Gaslucht kan altijd gemeld worden via het storings­nummer, ook bij twijfel over de oorzaak.


Het storingsnummer is op dit moment nog niet actief. Een gemak bij een ongemak, wordt het Nationaal storingsnummer genoemd

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie