De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Energie vergelijken

Greenchoice: Atoomstroom duurder dan groene stroom

door Jeanet Woldring

Groene stroom blijkt een stuk voordeliger dan kernenergie. Het verschil loopt bij een gemiddeld huishouden op tot wel 135 euro per jaar. Daarnaast is groene stroom nog steeds het beste voor het milieu. Dat stelt groenleverancier Greenchoice in een persbericht naar aanleiding van de lancering van Atoomstroom.

Greenchoice: 'Atoomstroom is natuurlijk eveneens C02-vrij, maar zorgt voor langdurig radioactieve restafval dat - zoals Atoomstroom zelf op hun website vermeldt - lange tijd moet worden afgescheiden van de samenleving.'

Het verder etiketteren van stroom juicht Greenchoice toe. Tot nog toe werd alleen onderscheid gemaakt tussen enerzijds grijze en anderzijds groene stroom. 'Als grijze stroom nu wordt geëtiketteerd met kolenstroom, stroom uit gas en kernenergie, dan ziet de consument daadwerkelijk wat er ingekocht wordt voor haar', beweert Greenchoice. Bij het afnemen van 100% groene stroom van Greenchoice konden klanten al kiezen tussen 100% Nederlandse windenergie of een mix van wind-, zon-, biomassa- en waterkrachtenergie.

Stroometiket verplicht 
Wat Greenchoice graag wil, is overigens al drie jaar verplicht. Grijze én groene stroom moet sinds 1 januari 2005 worden voorzien van een etiket. Dat wil zeggen dat energiebedrijven verplicht zijn aan hun klanten te berichten wat hun brandstofmix van het voorgaande jaar was. 

Met behulp van het zogeheten stroometiket informeert uw energieleverancier u over de oorsprong van de door hem geleverde elektriciteit. Dit “stroometiket” komt dan mee met de jaarafrekening. Het stroometiket kunt u gebruiken om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Op Gaslicht.com en Energiewereld kunt u in de detailinformatie van de leverancier het stroometiket vinden. Linksonder een voorbeeld van Greenchoice en rechts van Energie:direct.

Stroometiket Greenchoice Stroometiket Energie:direct


Meer informatie: Stroometiket

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 17 oktober 2008
Geactualiseerd: vrijdag 5 februari 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar tot € 300 op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie