De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Greenchoice beloont zuinige Nederlanders met Bespaartarief

7 reacties Leestijd: 2 minuten

Greenchoice vindt dat consumenten zuinig met hun energie om moeten gaan. Daarom gaat de energieleverancier zuinige Nederlanders zelfs belonen met een zogeheten 'Bespaartarief'. Idee  is om mensen met een verbruik lager dan 3550 kWh stroom en/of 1900 m³ gas een scherp actietarief aan te bieden. De actie geldt alleen als u zich aanmeldt via Gaslicht.com of Energiewereld.nl.

Bespaartarief
Greenchoice, in 2010 als beste gekozen door de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis, vindt dat mensen zuinig met hun energie om moeten gaan en gaat ze belonen als ze minder verbruiken. Greenchoice: 'de grootste uitdaging is natuurlijk dat mensen die een iets hoger verbruik hebben juist gaan besparen zodat ze het tarief krijgen.'

Voorwaarden 
Het Greenchoice Bespaartarief is uitsluitend verkrijgbaar voor huishoudens die zuinig met energie omgaan. Zit u onder het gemiddelde verbruik van Nederland (3550 kWh  en 1900 m³) -of dat gaat u komend jaar realiseren- dan ontvangt u het Bespaartarief. Gaat u over het gemiddeld verbruik heen dan wordt u afgerekend tegen het kortingsgarantietarief van Greenchoice.

Voor groene stroom heeft u met het Greenchoice Bespaartarief een contract waarbij de leveringsprijs een jaar vast staat. Dit betekent dat bij een prijswijziging van de regioleverancier uw prijs niet zal stijgen of dalen. Na de eerste jaarnota gaat u automatisch over in het kortinggarantiecontract, hiermee heeft u een gegarandeerde korting ten opzichte van de regioleverancier in uw woonplaats

Voor groen gas heeft u met het Greenchoice Bespaartarief een contract waarbij u gedurende de looptijd van 12 maanden twee verschillende tarieven voor groen gas ontvangt die tussentijds niet kunnen wijzigen. U betaalt voor groen gas voor de eerste 6 maanden een laag Bespaartarief van € 0,1309 ct. en voor de overige 6 maanden een ander laag Bespaartarief van € 0,2523 ct. Op de websites Gaslicht.com en Energiewereld.nl wordt het gemiddelde tarief getoond, aangezien vergeleken wordt op basis van de jaarkosten.

De aanbieding is geldig voor een verbruik tot 3550 kWh en 1900 m³ gas. Bij contractbreuk binnen het eerste jaar wordt geen boete in rekening gebracht, maar geldt het normale tarief van uw regioleverancier met terugwerkende kracht. Dit actiepakket geldt ook voor bestaande klanten, mits zij eerst hun huidige contract uitdienen of een contract hebben voor onbepaalde looptijd.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: maandag 1 maart 2010
Geactualiseerd: woensdag 28 april 2021

Reacties (7)

Geplaatst door: smjongerius ()

Zijn er kosten aan verbonden, wanneer ik van dag- en nacht tarief overga naar 1 tarief voor dag en nacht? En hoe doe ik dat?

Geplaatst door: ad verhaart ()

wat zijn de uren waarop je nachtstroom kunt gebruiken ?

Opmerking van de redactie op 24-11-2011
Dit zijn in Brabant en Limburg doorgaans de uren tussen 21:00 en 07:00, de weekenden en feestdagen. In de rest van Nederland is dit tussen 23:00 en 07:00, de weekenden en de feestdagen.
Geplaatst door: Esmee ()

[quote] ada klijn
7-11-2011 18:48:35 Quote
wat zijn nu precies de tijden van de nachtstroom ???
Ik las laatst ergens om 9 uur `s avonds mar denk niet dat dat klopt [/quote]

Dat hangt er van af in welk deel van Nederland u woont. U kunt op de website van uw energieleverancier uitvinden welke tijden voor nachtstroom voor u gelden. Met vriendelijke groet.

Geplaatst door: ada klijn ()

wat zijn nu precies de tijden van de nachtstroom ???

Ik las laatst ergens om 9 uur `s avonds maar denk niet dat dat klopt

Opmerking van de redactie op 08-11-2011
In Brabant en Limburg geldt over het algemeen dat nachtstroom ingaat om 21:00u, terwijl in de rest van Nederland dit 23:00u is.
Geplaatst door: Brons ()

Hallo, Ik was bij Greenchoise maar heb bovenstaande overstap wel gemaakt. Meterstanden waren niet nodig. Volgens Greenchoise is het onverstandig die voor dit bespaarcontract nu door te geven, omda tje dan duurder zou je duurder uit komen. (Nu een gasprijs 0,6734 inc BTW & belasting) Indien ik de standen op het vaste tijdstip doe (september) dan zou dit adequater verrekend worden. De manier waarop dit gebeurt kon men mij niet uit leggen. Is dit logisch? Ook werd in het contract alleen de vastrecht prijs van Greenchoise gegeven, maar niet dat van het overige transport. (Eneco) (Verschil van ruim € 190,). Hun reactie is erg incompleet. M.v.g.

Geplaatst door: Brons ()

Hallo, maar hoe werkt dit met dan met een dubbele meter cq dag-nachtstroom waarbij sprake is van 2 tarieven?

Wordt alle nachtstroom die van de dag? Want dan wordt het m.i. alsnog een duurdere grap. M.v.g.

Opmerking van de redactie op 09-03-2010
Het maakt geen verschil of u een dubbele meter heeft m.a.w. het bespaartarief geldt voor dag en nachtstroom (8,33 en 4,76 ct/kWh)
Geplaatst door: Slingerland ()

Wat is die beloning dan?

De beloning is zeker voor Greenchoice zelf.

In de zomer verbruikt men heel weinig gas en zit je in het voordeeltarief van 13ct/m3.

In de winter betaal je 25ct/m3, een prijs waar menig aanbieder onder zit.

Een echte beloning zou zijn als je deze aanbieding met aan het einde van de herft af sluit.

Opmerking van de redactie op 07-03-2010
Scherp opgemerkt, maar u heeft slechts ten dele gelijk. Er is nl. niet `menig aanbieder` die onder de 25 ct/m3 zit zoals u beweert, maar slechts 1 t.w. E.ON met 21 ct waarbij het tarief het hele jaar vaststaat. NL Energie zit er met 18 ct. weliswaar nog onder, echter dat geldt tot 1 juli waarna niet exact duidelijk is welke prijs dan gehanteerd wordt (naar eigen zeggen 8 ct/m3 onder de inkooptarieven).
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie