De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Greenchoice beste leverancier duurzame energie

6 reacties Leestijd: 3 minuten

Energieleverancier Greenchoice is door het Nederlands publiek gekozen tot beste leverancier van duurzame energie in 2007. Dit werd vorige week bekend gemaakt tijdens het Nationaal Energie Forum in Amsterdam. 

Naar eigen zeggen is Greenchoice de enige leverancier in Nederland die uitsluitend groene energie levert. Hiermee onderscheidt zij zich van andere leveranciers die groene stroom en groen gas als bijproduct verkopen. Greenchoice werd vooral gewaardeerd op de aspecten milieuvriendelijkheid en concurrerende prijs. Verder heeft alleen Greenchoice ten aanzien van alle elf gemeten aspecten tenminste een 7 of hoger gekregen.

Het resultaat is afgeleid van een onderzoek door GfK onder 14.500 consumenten. Alleen energiebedrijven met een marktaandeel van minimaal 0,5% kunnen deelnemen aan dit onderzoek. Het is de derde keer dat het GfK het onderzoek uitvoert. De bedrijven worden door consumenten beoordeeld op elf aspecten die variëren van prijzen en klantenservice tot milieuvriendelijkheid. Als beste energieleverancier ‘overall’ kwam Westland Energy Services als winnaar uit de bus. Het bedrijf ontving hiervoor de GfK Consumer Energy Award 2007. Een jaar eerder was Westland ook al winnaar geworden van deze prijs.

Andere onderzoeken
Eerder dit jaar beoordeelden ondernemers Greenchoice als beste energieleverancier, zo bleek uit een onderzoek van TNS NIPO. Hierin scoorde het energiebedrijf vooral goed op het gebied van prijs-kwaliteitverhouding, 95% van de ondervraagden bleek tevreden over Greenchoice; 40% noemde de service zelfs uistekend. Ook de Consumentenbond riep Greenchoice in februari van dit jaar uit als een van de goedkoopste energieaanbieders, samen met Energie:direct, Elektran en Qwint.

Greenchoice in TOP 5 op Gaslicht.com en Energiewereld.nl  
Op de vergelijkingssites Gaslicht.com en Energiewereld.nl staat Greenchoice momenteel op de derde positie in de TOP 5, vlak na Energie:direct en Oxxio. Op de vierde plaats staat DONG Energy, terwijl Nuon de vijfde plek inneemt. Het prijsverschil tussen de vijf goedkoopste aanbieders is overigens heel gering; slechts een paar tientjes op jaarbasis. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Greenchoice de enige in dit rijtje is met een zogeheten 'vaste-prijs-contract'.* Dat houdt in dat de leveringsprijs van de energie gedurende de looptijd van het contract vaststaat. Bij een prijsstijging van uw regioleverancier zal uw prijs niet stijgen, maar bij een prijsdaling zal uw prijs ook niet dalen. Voor alle duidelijkheid: de exclusieve actietarieven gelden alleen wanneer u het energiecontract online afsluit via onze vergelijkingssites.

Greenchoice is sinds 2001 actief op de energiemarkt en levert de groene energie met een korting ten opzichte van de grijze energie van regioleveranciers. Het bedrijf heeft als enige leverancier het keurmerk van de Stichting Milieukeur, waarmee voldaan wordt aan de eisen die Milieukeur stelt aan het verantwoord en duurzaam produceren van groene stroom. Greenchoice voorziet op dit moment ongeveer 200.000 huishoudens en kleine bedrijven van energie.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 28 april 2021

Reacties (6)

Geplaatst door: Solmaz ()

Nou R, ik ben er aldus wel eringetrat in die verhaaltjes van de medewerkers. Ze zeiden tegen mij dat z van de Eneco waren us niet. Vandaag een eindota gekregen van eneco, en een nieuwe ahterlijke termijnbedrag van Greenchoice, gelijk contact met eneco opgenomen, dat ik bij hun wilt blijven.

DUS GREENCHOICE, VETTE OPLICHLICHTERS!!!!!!!!!!!

Geplaatst door: harry ()

GreenChoice is een van de weinige die zich (althans bij ons) niet aan kwam bieden - dat was voor ons samen met de info die we via internet vonden een reden om er bij aan te sluiten.. ook omdat ik geen trek heb in kapitalistische ***koek zoals van Oxxio.. stroom is gewoon stroom.. of hij nou uit wind komt of een kolencentrale zeker - helemaal gestoord die gasten.

Geplaatst door: Cees ()

Colporteurs van Greenchoice? Waar heb je het over? Je zult Oxxio bedoelen. Nog nooit vervelende reclame of colporteurs van Greenchoice gezien. Die hebben ze volgens mij niet eens.
Greenchoice is een zeer goed en duurzaam bedrijf.

Geplaatst door: Waarom niet gewoon de beste leverancier? ()

Ja Waarom niet gewoon de beste leverancier? Er zijn immers al zoveel problemen in de energiemarkt. Vooral door de wervingspraktijken zoals die van greenchoice. Greenchoice wordt hier op een voetstuk geplaatst wat volgens mij niet correct is. Het zou veel beter zijn als de OVERALL WINNER op een voetstuk zou staan, daar hebben wij als consumenten veel meer aan!

Als beste energieleverancier éoverallé kwam Westland Energy Services

Geplaatst door: R ()

Chantal, ik ben het helemaal met je eens! De verkopers van greenchoice komen van een waardeloos bedrijf. Ik ben geen lid van greenchoice. De reden daarvan is omdat zij zich voor deden alsof ze van Essent zijn. Maar ik ben toch zeker niet achterlijk! Dat geneus van die colporteurtjes van dat stomme bedrijfje moet eens afgelopen zijn!

Geplaatst door: Chantal ()

als er een prijs was voor slechte colporteurs, dan was Greenchoice zeker nr. 1 ook geworden

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie