Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Greenchoice driemaal beste energieleverancier

door Els Werkman 1 reactie Leestijd: 2 minuten

Greenchoice is driemaal op rij de beste energieleverancier. Dat blijkt uit recent onderzoek van de Vereniging Eigen Huis, de Consumentenbond en uit onderzoek van Benergy, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. Op onze vergelijkingssite haalde Greenchoice in mei de hoogste prijs/kwaliteitscore.

Tevredenheidsonderzoek VEH
In februari en maart van dit jaar hield Vereniging Eigen Huis voor de derde keer een tevredenheidsonderzoek. Ruim 6000 leden gaven hun energieleverancier een rapportcijfer over onder andere klantvriendelijkheid, prijs en energiebesparing. Volgens VEH is de algemene tevredenheid gestegen van een 7,3 in 2009 naar een 7,6 in 2012. Greenchoice en United Consumers eindigden in dit tevredenheidsonderzoek bovenaan. 

Beleidsadviseur Claudia Umlauf had verwacht dat Greenchoice lager zou scoren. Het bedrijf kreeg eind vorig jaar een flinke boete van de Nederlandse Mededingsautoriteit (NMa) omdat het in de fout ging bij de eindafrekening van mensen die verhuisden of overstapten naar een andere leverancier. 'Maar de klanten van Greenchoice weten dat niet of rekenen het hun maatschappij niet aan', stelt Claudia Umlauf.

Steeds minder klachten
Uit het VEH onderzoek blijkt verder dat klanten steeds minder klachten indienen bij hun energiemaatschappij. Ook levert het overstappen naar een andere energiemaatschappij steeds minder problemen op. De belangrijkste reden om over te stappen is nog altijd het (lagere) tarief.

Onderzoek Consumentenbond
De Consumentenbond hield een enquête onder 4800 consumenten om antwoord te krijgen op de vraag: 'hoe blij bent u met uw energieleverancier?' Ook hier blijken de ondervraagden behoorlijk tevreden: gemiddeld kregen energieleveranciers een 7,3. In tegenstelling tot de VEH nam de Bond energiebesparing niet mee in het onderzoek. Wel werd gevraagd hoe tevreden leden waren over de prijs, klantenservice, juistheid van nota's en contractvoorwaarden. Het grootste punt van ontevredenheid was de prijs, terwijl mensen aangaven het meest tevreden te zijn over de betrouwbaarheid van het bedrijf en het op tijd ontvangen van de jaarnota. Ook hier kwam Greenchoice als beste energieleverancier uit de bus.

Prijs/kwaliteitscore Gaslicht.com
Gaslicht.com plaatst maandelijks een prijs/kwaliteitscore bij energieleveranciers. De totaalbeoordeling is opgebouwd uit geverifieerde beoordelingen door overstappers via Gaslicht.com, criteria van Gaslicht.com zelf en onafhankelijke landelijke onderzoeken. Een energieleverancier kan maximaal 10 punten scoren. Greenchoice behaalde in dit onderzoek eveneens -en opnieuw- de hoogste score. 


Meer info en aanmelden: Greenchoice groene stroom en gas groenmix

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 18 juni 2012

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Reacties (1)

Geplaatst door: EvZ ()

Een helpdesk waar je mensen te spreken krijgen die je werkelijk kunnen helpen. Waar vind je dat nog? Bij Greenchoice dus. Zo krijg je tevreden klanten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.