Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

GreenChoice heeft andere toeleverancier groene stroom

door Marlies Hazenberg Leestijd: 1 minuut

Groene stroomleverancier Greenchoice heeft een andere stroomleverancier gevonden, na onenigheid met de vaste toeleverancier Vattenfall. Vattenfall is de Zweedse energiegigant, die in Nederland voor verschillende stroomleveranciers als toeleverancier fungeert. De contracten met de nieuwe toeleverancier zijn al getekend maar directeur van Rees wil nog niet zeggen wie de nieuwe leverancier/PV-partij is.

Het zakelijke conflict met Vattenfall draait ondermeer om het feit, dat Vattenfall een bankgarantie ging eisen. Die was volgens Van Rees "buitensporig hoog". Ook werd Greenchoice de mogelijkheid ontnomen om groene stroom te contracteren. In een juridische procedure is Greenchoice door de rechter in het gelijk gesteld. Dat maakte het voor Greenchoice mogelijk om de lopende contracten te ontbinden.Voor Vattenfall was een belangrijke reden om de bankgarantie te vragen gezien de recente ervaring met het failliete EnergyXS.

Greenchoice heeft zo'n 80.000 klanten, levert op jaarbasis ca 300 miljoen kWh groene stroom en heeft 30 werknemers in dienst.

Greenchoice had de stroom voor een gedeelte van 2004 al ingekocht bij Vattenfall. De twee partijen ruziën momenteel nog over de betalingscondities van deze contracten.

bron Energeia

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, van begin 2017 tot november 2022 was ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vond ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie