De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Greenchoice lost problemen met eindnota’s op na forse boete

door Jeanet Woldring 1 reactie

Energieleverancier Greenchoice heeft een boete van 7,2 miljoen euro van de Nederlandse Mededingingsautoriteit ontvangen. Greenchoice heeft namelijk in totaal acht miljoen euro onterecht niet aan klanten terugbetaald.

Groene energieleverancier Greenchoice heeft jarenlang te laat of helemaal geen eindafrekeningen gestuurd aan consumenten die hun overeenkomst beëindigden. ‘Het gaat in de meeste gevallen om consumenten die geld terug moesten krijgen’, aldus de Nederlandse Mededingingsautoriteit (de NMa).

Veel klanten wisten echter niet dat zij nog geld terug zouden krijgen, en omdat ze geen eindafrekening kregen, werden zij hiervan ook niet op de hoogte gesteld. Wanneer klanten een eindafrekening opvroegen, werd deze wel opgestuurd door Greenchoice.

Volgens de NMa werd er ongeveer 8,6 miljoen euro niet terugbetaald aan klanten in de periode die de NMa onderzocht. Hiervoor kreeg Greenchoice een boete van 7,2 miljoen euro opgelegd, en heeft de leverancier de gedupeerden alsnog het geld moeten terugbetalen. Greenchoice heeft de achterstallige betalingen nu wel geregeld.

In dagblad Trouw reageert Peter Plug, directeur van de Energiekamer, op de hoogte van de boete: "De boete moest, vonden wij, zodanig hoog zijn dat de directeuren dit direct in hun portemonnee voelen. Tegelijkertijd blijft het bedrijf economisch wel intact. Met de producten van Greenchoice is namelijk niets mis, integendeel, die zijn een verrijking voor de markt."

Ondanks dat in sommige media wordt aangegeven dat Greenchoice de boete te hoog vindt, erkent het bedrijf wel schuld: de betrokken directieleden nemen hun verantwoordelijkheid en maken plaats voor een nieuwe directie. 

Peter Plug, directeur van de Energiekamer NMa: “Greenchoice maakt schoon schip, de NMa zal dit proces nauwlettend volgen om de betrouwbaarheid van deze leverancier in de toekomst te waarborgen.”

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 16 december 2011

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (1)

Geplaatst door: harmien ()

Mooi Groen betekent dus niet Mooi Eerlijk. Nu twijfel ik dus om naar hun overstappen.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie