De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Greenchoice opnieuw beste energieleverancier

5 reacties

Greenchoice is door Gaslicht.com opnieuw uitgeroepen tot beste energieleverancier van 2015. Het Rotterdamse energiebedrijf troeft Qurrent en Nuon af en ontvangt voor het vierde jaar op rij de Gaslicht.com Award. Die wordt uitgereikt aan de leverancier die een jaar lang de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt.

De award voor beste energieleverancier 2015 is uitgereikt op basis van de maandelijks bijgehouden prijs/kwaliteit verhouding van energieleveranciers. Op de onafhankelijke vergelijkingssites Gaslicht.com en Energiewereld.nl worden de resultaten hiervan getoond in de vorm van een zogeheten prijs/kwaliteitscore. Maandelijks beoordeelt Gaslicht.com energiebedrijven op een aantal aspecten, waaronder prijs en betrouwbaarheid. De bevindingen zijn niet alleen afkomstig van geverifieerde reviews van overstappers via onze energievergelijkers, maar ook van het jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek waarin overstappers zeven maanden na hun aanmelding gevraagd wordt naar hun ervaring. Daarnaast heeft Gaslicht.com eigen criteria opgesteld waaraan een leverancier wordt getoetst.

Vierde keer

Energieleverancier Greenchoice eindigde net als de voorgaande drie jaren weer bovenaan met een gemiddelde beoordeling van 8,2. Niet alleen op de genoemde vergelijkingssites, maar ook in diverse andere representatieve landelijke onderzoeken komt deze leverancier zeer goed naar voren. Greenchoice wordt vooral gewaardeerd om de scherpe (teruglever)tarieven, de kwaliteit en bereikbaarheid van de klantenservice en duurzaamheid.

Evert den Boer, CEO Greenchoice: “Wij zijn enorm blij met deze steevast hoge waardering van onze klanten. De traditie van ‘beste leverancier’ zetten we graag voort. Wij leveren als enige al bijna 15 jaar uitsluitend 100% groene stroom en bosgecompenseerd gas aan inmiddels bijna 400.000 klanten. Daarmee zijn we de allergrootste écht groene energieleverancier. Ook dit jaar groeit onze productie van Nederlandse stroom flink. En steeds meer van onze klanten kiezen ervoor om zelf energie op te wekken of hun huizen te isoleren en energie te besparen. Wij helpen ze met plezier om ‘baas over hun eigen energie’ te zijn."

Nieuwkomer Qurrent bezet met een score van 7,9 een fraaie tweede plaats. In een reactie laat de groene energieleverancier weten: "We zijn heel blij met deze waardering en zijn er trots op dat we dit als ‘nieuwkomer’ in de energiemarkt nu al hebben neergezet. De tweede plaats is voor ons een extra motivatie om volgend jaar voor de eerste plaats te gaan." De derde plaats gaat dit jaar naar Nuon, die met een score van 7,6 wederom in de top 3 staat. Nuon: "Met deze award voor derde plaats ‘beste energieleveranciers van Nederland’ zijn we erg blij. Op de beoordeling met een 7,6 door de overstappers zijn we ontzettend trots. Dat we goed scoren op onderwerpen als prijs, dienstverlening, klantenservice en duurzaamheid bevestigt waar wij als Nuon voor staan: bij ons zijn klanten in goede handen."

Overstapproces hoogste waardering

Uit het klanttevredenheidsonderzoek onder bijna 7000 ondervraagden over 2015 blijkt dat overstappers hun nieuwe energieleverancier gemiddeld met een 7,7 waarderen. Consumenten zijn bijzonder tevreden over hun nieuwe energieleverancier. Vooral het overstapproces wordt hoog gewaardeerd. De grootste elf energieleveranciers scoren gemiddeld een 9,4 op dit onderdeel.

Opnieuw een recordaantal overstappers

Overstappen van energieleverancier wint nog altijd aan populariteit. Vorig jaar koos 15,1 procent van de Nederlandse consumenten en bedrijven voor een andere aanbieder. Gaslicht.com zag het aantal overstappers zelfs met ruim 31 procent stijgen. Een deel daarvan zijn zonnepaneelbezitters Consument prijsbewuster Opvallend is dat consumenten steeds meer gaan vergelijken. Overstappen is dan ook zeer lucratief en een gemiddeld huishouden kan op dit moment tot 400 euro besparen. Het is daarbij van belang dat overstappers kunnen vertrouwen op een onafhankelijke vergelijkingssite waarbij het verlengen van een energiecontract vaak gunstiger is dan via de eigen maatschappij.

 

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 6 maart 2014
Geactualiseerd: woensdag 1 juni 2016

Reacties (5)

Geplaatst door: Emma ()

Ik stap elk jaar over. Ben nu voor de 3e keer bij Greenchoice. Geen problemen mee gehad. Vorig jaar en dit jaar had ik binnen 8 dagen de jaarnota al. (na de meterstanden opgegeven te hebben).
Tot voor een aantal jaren geleden was dat anders. Toen stuurden ze vaak geen eindafrekening naar klanten. Daar zijn ze voor beboet. Tegenwoordig zijn ze echter extra snel.

Geplaatst door: B.Nicolay ()

Verrassend dat Greenchoice de beste is. Ik heb die positieve ervaring helemaal niet. Ik moet van de jaarafrekening ruim 400 euro terug ontvangen, daar moet ik maanden op wachten. Bovendien heb ik digitaal mijn voorschot-bedrag verlaagt, maar er wordt nog steeds het oude veel te hoge bedrag maandelijks afgeschreven. Een paar jaar geleden moest ik meer dan 1000 euro terug ontvangen. Daar heb ik 2 jaar op moeten wachten.

Geplaatst door: Mira ()

Die klantvriendelijkheid van Greenchoice valt mij heel erg tegen. Ze hebben mij met een spookrekening opgezadeld alsof ik het verbruik zou hebben van een wietplantage. Ik ben druk op zoek naar een leverancier die er een betere administratie op na houdt.

Geplaatst door: H.T.Schouten ()

Blij dat ik weg ben bij Energiedirect.
Ze hadden 3 maanden nodig om een correcte eindafrekening te maken
Nooit meer energiedirect.

Geplaatst door: Mieke Manders ()

Verdorie, stap ik net over van Greenchoice naar Energiedirect omdat dat vorige keer als beste eruit kwam. Jammer hoop ik zit ik nu niet te hoog. groetjes, Mieke

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie