Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Greenpeace: Eneco het schoonste bedrijf, E.ON het vuilste

door Jeanet Woldring 2 reacties Leestijd: 2 minuten

Eneco is het schoonste energiebedrijf van Nederland en E.ON het vuilste. Dat zegt Greenpeace  op basis van een onafhankelijk onderzoek gehouden door SOMO.

De uitkomst van dat onderzoek vatte Greenpeace samen in de 'Graadmeter' voor energiebedrijven. Deze zou duidelijk uitwijzen dat E.ON het meest vervuilende energiebedrijf van Nederland is. Vanwege deze twijfelachtige eer kreeg het bedrijf deze week een twee meter hoge rode thermometer overhandigd. Het Duitse energiebedrijf E.ON wil een kolencentrale bouwen op de Maasvlakte bij Rotterdam. 

Gelukkig zijn er volgens Greenpeace ook energiebedrijven, zoals Eneco, die laten zien dat het anders kan: schoon! Zij bouwen geen kolencentrales, maar bijvoorbeeld windparken op zee. Hiervoor heeft Greenpeace Eneco beloond met een groene thermometer.

Eneco laat zien dat kolencentrales helemaal niet nodig zijn. Greenpeace: 'We kunnen het op deze aardbol prima redden met schone energie en door slimmer met energie om te gaan. Alleen moeten we dan wel nú met z’n allen de juiste keuzes maken. Voor windparken op zee bijvoorbeeld.' 

Greenpeace bracht begin deze maand een studie uit die laat zien hoe we op de Noordzee ver van elkaar liggende windparken met elkaar kunnen verbinden. Omdat het op de Noordzee altijd wel ergens waait, is op deze manier een constant aanbod van Noordzee-windstroom gegarandeerd.

Mede onder druk van Greenpeace zouden Nuon en Essent hun plannen voor kolencentrales hebben ingetrokken. 'Maar E.ON, RWE en Electrabel zetten hun plannen hardnekkig door', aldus de milieuorganisatie. E.ON wil als eerste gaan bouwen en daarom lanceert Greenpeace een nieuwe actiesite waar je E.ON kunt oproepen geen kolencentrale te bouwen, maar geld te steken in schone energie.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 5 maart 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (2)

Geplaatst door: Kees ()

Sterke argumenten Sander, heb je duidelijk "goed" over nagedacht. Geloof je alles wat je leest, of gewoon alles wat greenpeace roept ?

Geplaatst door: Sander ()

Als ik zou kiezen voor een energieleverancier dan zou ik zeker Eneco nemen omdat die het schoonste energie levert. En EON hoeft voor mij helemaal niet omdat ze kolencentrales gaan bouwen. EON weg ermee.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.