Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Groen, groener, groenst op 10-10-2010

Leestijd: 2 minuten

Klimaatverandering is hot. Geen wonder dat ook de energiemarkt bezig is met groene stroom, groen gas en duurzaam energiegebruik. In het kader van klimaatverandering is 10-10-2010 een speciale dag, uitgeroepen tot ‘global day of doing’. 

“Samen gaan we 10% energie besparen per jaar” Dat is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor je portemonnee, je gezondheid en je humeur. Met deze tekst werft het positieve klimaatinitiatief 10:10 momenteel wereldwijd deelnemers.

De campagne 10:10 roept mensen wereldwijd op om iets te doen aan de klimaatveranderingen. Iedereen wordt uitgenodigd om een stap te zetten in de goede richting en zelf bewuster te leven.

Ook de VARA staat uitgebreid stil bij de 10:10 klimaatactie. Tijdens een anderhalf uur durende live uitzending op zondag 10 oktober 20.30 uur op Nederland 1 presenteren Jeroen Pauw en Menno Bentveld ‘De grote 10:10 test – Zet het klimaat op 1!’ Hierin krijgen het publiek (in de studio en thuis) én een panel van tien prominente Nederlanders 30 gevarieerde vragen voorgeschoteld over het klimaat en het milieu. 
 
TOP 5 Duurzaam
Omdat Gaslicht.com duurzaamheid belangrijk vindt, heeft de website in het kader van 10:10 de groene zondag. Een hele dag een groene TOP 5, waarin de goedkoopste, groene energieaanbieders stunten met hun energieprijzen. 

Dat past bij het doel van de 10:10 campagne: ‘we zetten ons samen in om onze CO2 uitstoot in één jaar met 10% te verminderen, beginnend in 2010. Want als iedereen een stapje zet, veranderen we samen de wereld.’

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 7 oktober 2010

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.