De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Groene stroom aanbieders stunten met prijzen

Zoals in een eerder nieuwsbericht gemeld is de TOP 5 ranglijst van Gaslicht.com vandaag radicaal gewijzigd. De oorzaak hiervan ligt niet alleen aan de enigzins veranderde aanpak voor het berekenen van de TOP 5, maar ook aan een actie van Durion Energie en Evolta Energie. Deze leveranciers, beide dochter van Energiebedrijf.com, blijven hun best doen om met groene energie de goedkoopste aanbieder te zijn.

Iedereen die zich via Gaslicht.com aanmeldt voor één van deze twee bedrijven, krijgt 4 weken na de aanmelding automatisch een bedrag van € 50,- op zijn of haar rekening gestort, zonder dat daar verplichtingen tegenover staan. Hiermee kan dus een vergelijking worden getrokken richting de markt voor mobiele telefonie, waar het al langer gebruikelijk is om met zogenaamde cash-back acties de totale kosten voor een product te verlagen. Het is in dat opzicht ook niet ondenkbaar dat meerdere energiebedrijven een dergelijk initiatief zullen volgen door ook de prijzen drastisch te verlagen, al dan niet door geld terug te geven aan de klanten.

Als gevolg hiervan staat Evolta nu op de eerste plaats in de ranglijst en Durion op de derde plaats. Dit is met name opvallend aangezien groene stroom in verhouding tot grijze stroom steeds meer haar prijsvoordeel begint te verliezen voornamelijk veroorzaakt door de aankomende verhoging van de energiebelasting voor groene stroom. In verband met de afschaffing van de gedeeltelijke vrijstelling van energiebelasting op groene energie wordt deze met 1,5 cent per kWh verhoogd en daardoor evenveel belast als grijze stroom..  

Om deze verhoging te compenseren heeft energie:direct al aangekondigd deze belasting voor haar eigen rekening te nemen, zodat het voor de klanten geen invloed op de prijs zal hebben. Samen met Durion en Evolta laat energie:direct dus zien dat groene stroom voorlopig nog wel een aantrekkelijk alternatief zal zijn voor grijze stroom.

Overigens is de actie van Durion en Evolta exclusief voor bezoekers van Gaslicht.com.  Voor een duidelijk overzicht van alle prijzen kunt u onze Stroomvergelijker raadplegen.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 3 augustus 2004
Geactualiseerd: donderdag 29 maart 2018

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie