Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Groene stroom Cogas niet duurder dan grijze stroom


Groene elektriciteit van Cogas Energie wordt in 2005 niet duurder dan gewone elektriciteit. Dit belooft het Twentse energiebedrijf vandaag aan haar klanten, ondanks het feit dat de overheidsubsidie op groene elektriciteit vervalt. Cogas Energie wil hiermee de afname van groene elektriciteit blijven stimuleren.

Zoals gemeld vervalt per 1 januari 2005 de overheidssubsidie op groene stroom. Het opwekken van groene elektriciteit is duurder dan het opwekken van grijze elektriciteit. Maar omdat er sprake is van een vrijstelling op de Energie Belasting (EB) voor groene stroom bieden de meeste energiebedrijven deze stroom tegen hetzelfde -of zelfs lager-  tarief als grijze stroom. Nu deze vrijstelling straks vervalt, zouden de afnemers van groene elektriciteit in 2005 eigenlijk meer moeten gaan betalen. Dat gebeurt bij Cogas niet, want de extra kosten neemt het bedrijf zelf voor haar rekening.

Marco Rine, commercieel directeur van Cogas Energie: “Cogas Energie vindt het milieu en een gezonde leefomgeving erg belangrijk. We zouden het zeer spijtig vinden als klanten alleen op basis van prijs zouden kiezen voor gewone elektriciteit in plaats van groene elektriciteit. Want door duurzaam opgewekte elektriciteit af te nemen kan iedereen een bijdrage leveren aan een betere leefomgeving. Door Cogas Groen niet duurder te laten worden dan gewone stroom willen we mensen stimuleren om te blijven kiezen voor groene elektriciteit.” 

Van de  ruim 80.000 Cogas Energie klanten hebben 12.500 huishoudens Cogas Groen. Daarnaast levert het energiebedrijf aan 130.000 huishoudens en bedrijven gas in Oost-Nederland. Men kan kiezen tussen vaste en variabele energietarieven. De variabele tarieven worden per maand bepaald en volgen de marktontwikkelingen, terwijl bij het Cogas VastePrijs product een jaar lang een vaste leveringsprijs voor gas en stroom geldt. 

De pakketten van Cogas Energie staan vermeld in de ranglijst TOP 5 op Gaslicht.com, waarbij Cogas Grijs Flexibel momenteel op de elfde plaats staat. Dat scheelt zo'n €45 met de goedkoopste leverancier energie:direct die groene stroom levert.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie