De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Groningen tegen winnen waddengas

door Marlies Hazenberg

De provincie Groningen blijft tegen gasboringen in de Waddenzee. Volgens Gedeputeerde Staten  zijn er vooral op het gebied van verplaatsing van zand door gaswinning te veel onzekerheden, waardoor de gevolgen voor de bodemfauna in de Waddenzee onduidelijk blijven.

Dat heeft CDA-gedeputeerde Bleker onlangs gezegd. GS in Groningen wijken hiermee af van het standpunt van het kabinet en de provincie Friesland. Die provincie sloot zich aan bij het kabinet, dat winning van waddengas onder strikte voorwaarden wil toestaan. Groningen vindt die stap op dit moment onverantwoord.

Toch wil men wel met het kabinet en de betrokken provincies in gesprek blijven. De noordelijke provincie vindt dat er ook los van eventuele gaswinning geïnvesteerd moet worden in de natuur bij de Waddenzee. Een directe koppeling tussen eventuele aardgasbaten en een investeringsprogramma vindt men niet gewenst.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 15 september 2004
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, sinds begin 2017 ben ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vind ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie