De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Grootverbruiker Google in duurzame energie

Leestijd: 2 minuten

Google gaat investeren in onderzoek naar duurzame energiebronnen. Het bedrijf wil binnen een paar jaar voldoende goedkope schone stroom kunnen opwekken om een stad ter grootte van San Francisco van elektriciteit te kunnen voorzien. 
 
Google maakte het initiatief dinsdag bekend. Wetenschappers moeten voor het bedrijf onderzoek doen naar duurzame stroombronnen als zonne- en windenergie. Het bedrijf wil binnen enkele jaren schone energie kunnen opwekken die goedkoper is dan stroom uit kolencentrales.

Volgend jaar gaat Google tientallen miljoenen dollars in het onderzoek steken. Daarnaast denkt het bedrijf honderden miljoenen te investeren in andere projecten die zich met duurzame energie bezighouden.

Het bedrijf wil zelf dit jaar al CO2-neutraal zijn. Google is een grootverbruiker van elektriciteit, vooral in de datacentra waar de servers van het bedrijf staan. Die moeten, door efficiënt energiebeheer, steeds minder stroom verspillen. Het hoofdkantoor van Google in het Californische Mountain View wordt onder meer van stroom voorzien door een zonne-installatie, die met een capaciteit van 1,6 megawatt tot de grootste in de VS behoort.

Eerder lanceerde Google samen met andere technologiebedrijven al een campagne om computerapparatuur energiezuiniger te maken. Daarbij werden ook consumenten opgeroepen een steentje bij te dragen, bijvoorbeeld door functies voor energiebeheer te gebruiken en de pc uit te zetten als die langere tijd niet wordt gebruikt.

Bron: Nu.nl

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 21 oktober 2019

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie