De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Grootverbruikers energie betalen het minst

door Els Werkman

Elektriciteit is in het eerste kwartaal van 2012 voor huishoudens 6 procent duurder geworden, zakelijke grootverbruikers zijn juist minder gaan betalen. De aardgasprijs is voor iedereen gestegen, we betalen zo'n 10 procent meer dan een jaar geleden. Dit maakt het CBS woensdag bekend.

Aardgas duurder voor huishoudens én grootverbruikers
De aardgasprijs is het afgelopen jaar met zo’n 10 procent gestegen, voor zowel huishoudens als voor zakelijke grootverbruikers. Inmiddels betalen huishoudens tweemaal zoveel voor elektriciteit en gas als zakelijke grootafnemers.

Schommelingen per kwartaal
De gemiddelde prijs per gigajoule aardgas schommelt fors per kwartaal. Met name bij huishoudens, die aardgas vooral gebruiken voor het verwarmen van hun huis. In de winter is die gemiddelde prijs lager dan in de zomer.

Zakelijke grootverbruikers goedkoper uit
Huishoudens betalen voor elektriciteit een tweemaal hogere prijs dan zakelijke grootverbruikers. Per kwartaal schommelt de gemiddelde prijs per kilowattuur elektriciteit echter niet zoveel, ook niet bij de huishoudens. Elektriciteit wordt, anders dan aardgas, nauwelijks gebruikt voor verwarming.

Energieprijzen zakelijk vergelijken?  Raadpleeg de Energiewijzer

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 22 augustus 2012

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie