Genomineerd voor 2024!
Stem op Gaslicht.com
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Grootverbruikers energie betalen het minst

door Els Werkman Leestijd: 1 minuut

Elektriciteit is in het eerste kwartaal van 2012 voor huishoudens 6 procent duurder geworden, zakelijke grootverbruikers zijn juist minder gaan betalen. De aardgasprijs is voor iedereen gestegen, we betalen zo'n 10 procent meer dan een jaar geleden. Dit maakt het CBS woensdag bekend.

Aardgas duurder voor huishoudens én grootverbruikers
De aardgasprijs is het afgelopen jaar met zo’n 10 procent gestegen, voor zowel huishoudens als voor zakelijke grootverbruikers. Inmiddels betalen huishoudens tweemaal zoveel voor elektriciteit en gas als zakelijke grootafnemers.

Schommelingen per kwartaal
De gemiddelde prijs per gigajoule aardgas schommelt fors per kwartaal. Met name bij huishoudens, die aardgas vooral gebruiken voor het verwarmen van hun huis. In de winter is die gemiddelde prijs lager dan in de zomer.

Zakelijke grootverbruikers goedkoper uit
Huishoudens betalen voor elektriciteit een tweemaal hogere prijs dan zakelijke grootverbruikers. Per kwartaal schommelt de gemiddelde prijs per kilowattuur elektriciteit echter niet zoveel, ook niet bij de huishoudens. Elektriciteit wordt, anders dan aardgas, nauwelijks gebruikt voor verwarming.

Energieprijzen zakelijk vergelijken?  Raadpleeg de Energiewijzer

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 28 juni 2022

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie