Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Hagenaar zette duizenden meters terug

door Marlies Hazenberg Leestijd: 1 minuut


Een 43-jarige man uit Den Haag heeft volgens het Openbaar Ministerie de gas- en elektriciteitsmeters van enkele duizenden mensen in en rond Den Haag teruggedraaid, zodat de rekening lager uitviel.

Men vermoedt dat de man bij duizenden mensen de meter heeft teruggezet waardoor er minder gas en elektriciteit is afgerekend dan daadwerkelijk verbruikt. Hoe de man aan zijn netwerk kwam is tot op heden nog onduidelijk. Het werkgebied van de man is Nuon-gebied. Het bedrijf schat dat het voor € 2,2 mln. is benadeeld. Het OM wil niet zeggen of de man een (voormalig) werknemer is van Nuon.

Er wordt nog onderzocht of de man ook met meters van andere bedrijven heeft geknoeid. Het OM verwacht dat die bedrijven dan ook aangifte tegen de Hagenaar gaan doen. Bij een huiszoeking bij de verdachte heeft de politie een auto en € 145.000,- in beslag genomen.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, van begin 2017 tot november 2022 was ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vond ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.