Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Hagenaar zette duizenden meters terug


Een 43-jarige man uit Den Haag heeft volgens het Openbaar Ministerie de gas- en elektriciteitsmeters van enkele duizenden mensen in en rond Den Haag teruggedraaid, zodat de rekening lager uitviel.

Men vermoedt dat de man bij duizenden mensen de meter heeft teruggezet waardoor er minder gas en elektriciteit is afgerekend dan daadwerkelijk verbruikt. Hoe de man aan zijn netwerk kwam is tot op heden nog onduidelijk. Het werkgebied van de man is Nuon-gebied. Het bedrijf schat dat het voor € 2,2 mln. is benadeeld. Het OM wil niet zeggen of de man een (voormalig) werknemer is van Nuon.

Er wordt nog onderzocht of de man ook met meters van andere bedrijven heeft geknoeid. Het OM verwacht dat die bedrijven dan ook aangifte tegen de Hagenaar gaan doen. Bij een huiszoeking bij de verdachte heeft de politie een auto en € 145.000,- in beslag genomen.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie