Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Handelsbedrijf van Gasunie heet nu Gasterra

door Marlies Hazenberg Leestijd: 1 minuut

Het handelsbedrijf van de voormalige Nederlandse Gasunie heeft sinds 1 september een nieuwe naam. De onderneming gaat verder als GasTerra. De naamswijziging wordt doorgevoerd om verwarring tussen de Gasunie Trade & Supply (GT&S) en de Nederlandse Gasunie te voorkomen.

De Nederlandse Gasunie is in 2005 in het kader van de liberalisering opgesplitst in twee bedrijven. Het deel dat zich bezighoudt met transport en infrastructuur is verder gegaan als Gasunie, terwijl de handelsonderneming sindsdien als Gasunie Trade & Supply door het leven ging. Dat bracht verwarring en onduidelijkheid.

De nieuwe naam is onthuld door de minister van Economische Zaken (EZ) Joop Wijn, tijdens een receptie in Leiden ter gelegenheid van het afscheid van Henk Dijkgraaf als directeur. Hij wordt opgevolgd door Gertjan Lankhorst, tot voor kort de hoogste energieambtenaar op EZ.

GT&S heeft in het verleden al verschillende domein- en merknamen laten deponeren zoals  'Gasunion' en 'Dutch Gas'.

GasTerra’s geschiedenis gaat terug tot 1963. Naar aanleiding van de vondst van het Groninger gasveld bij Slochteren werd de N.V. Nederlandse Gasunie als handels en transportbedrijf opgericht met als aandeelhouders de Staat der Nederlanden (10%), Energie Beheer Nederland (namens de Staat 40%), Shell (25%) en ExxonMobil (25%).

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, van begin 2017 tot november 2022 was ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vond ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.