De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Hema stopt met verkoop energie

Leestijd: 2 minuten

Hema stopt met het verkopen van elektriciteit en gas. De winkelketen ziet op dit moment geen mogelijkheden om zich te onderscheiden op de energiemarkt. Op de website staat als 'belangrijke mededeling' dat de directie onlangs besloten heeft geen HEMA Energie meer aan te bieden. 

De bestaande contracten worden onder dezelfde voorwaarden overgenomen door energiebedrijf RWE, dat nu ruim zes jaar actief is in Nederland. De winkelketen wil niet zeggen hoeveel klanten moeten overstappen, zo schreef het Brabants Dagblad vorige week woensdag. Vandaag, maandag 18 juni wijdt het FD er een uitgebreid artikel aan.

Volgens de Hema lukt het niet meer om goedkoper energie aan te bieden dan andere bedrijven. De Hema gaat wel door met het aanbieden van mobiele telefonie en verzekeringen onder het eigen merk. Voor de klanten die energie bij de Hema kochten, verandert er weinig. RWE leverde de energie al, en voortaan ook de rekening.

,,De energiemarkt ziet er anders uit dan in 2005 toen wij begonnen met het verkopen van elektriciteit en gas. We konden ons toen nog onderscheiden met vaste contracten waarin de prijs voor een langere periode werd vastgelegd. Nu zijn er meer aanbieders die hetzelfde doen'', aldus een Hema woordvoerder.

Niet alleen RWE zelf, maar ook leveranciers als de Nederlandse Energie Maatschappij, Oxxio en  Nuon bieden vaste prijs contracten tegen scherpe tarieven.*

Hema sluit overigens niet uit dat het ooit terugkeert op de energiemarkt. ,,Wie weet wat de splitsing van de energiebedrijven teweeg brengt'', zei de woordvoerder. Zij doelde op het besluit van het huidige kabinet om de distributienetwerken van energiebedrijven als Essent, Nuon en Eneco af te splitsen. De verwachting is dat dit de concurrentie op de energiemarkt nieuw leven inblaast.

Twee jaar geleden, toen Hema naast rookworst, verzekeringen en mobiele telefonie in  'energie' zee ging met het Duitse energiebedrijf was RWE nog een van de duursten. Op dit moment is RWE echter één van de goedkoopste energieleveranciers en staat het bedrijf regelmatig in de TOP 5 (of TOP 10) van Gaslicht.com en Energiewereld. Sinds 1 januari 2007 is het vaste tarief bij RWE lager dan het variabele tarief. Dat is opmerkelijk omdat vaste prijs contracten in de meeste gevallen  duurder zijn op het moment van afsluiten.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 18 juni 2007

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie