De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Hoe kan de welkomstpremie ineens zo verschillen?

door Jeanet Woldring 6 reacties

welkomstpremie-blog.jpgOok weleens gehad dat u gisteren op Gaslicht.com een welkomstpremie zag van 200 euro die vandaag ineens een stuk lager is? 

Dat kan heel vervelend zijn als u net heeft besloten te wisselen van energieleverancier. Maar het kan ook positief uitpakken als de premie in de tussentijd is verhoogd. Benieuwd hoe het kan dat de premie binnen een dag zo kan verschillen?

Concurrentie

Gaslicht.com toont alle energiecontracten die in de markt beschikbaar zijn. Toch zijn er bepaalde pakketten op energievergelijkers die niet op de websites van energieleveranciers zélf te vinden zijn. Veel aanbiedingen op vergelijkingssites zijn dan ook uniek. Dat heeft veelal te maken met de wens van aanbieders om zo hoog mogelijk in de energievergelijker naar voren te komen. Het liefst bovenaan in de Top 5, die daardoor enorm concurrentiebevorderend werkt in het voordeel van de consument.

Wijzigingen energiecontracten

Vaak rond de eerste van de maand wijzigen leveranciers hun pakketten. Dat wil zeggen dat tarieven, vaste leveringskosten en voorwaarden kunnen veranderen. Echter de welkomstpremie wordt gedurende de hele maand aangepast. De ene maand vaker dan de andere. Dat is net wat een leverancier wil en uiteraard ook afhankelijk van wat concurrenten doen.

Daardoor komt het weleens voor dat een welkomstpremie, actiekorting of verlengingsaanbod op één dag meerdere malen gewijzigd wordt om ervoor te zorgen dat het energiecontract bovenaan de vergelijking blijft staan. Maar een leverancier kan ook besluiten de bonus te verlagen, omdat eventuele targets reeds zijn behaald. Daardoor kan het gebeuren dat een energiecontract is veranderd als je nog een keer besluit te kijken.

Het juiste overstapmoment

Er valt niets te zeggen over het moment waarop een leverancier besluit het contract te veranderen. Daarom is het advies gewoon over te stappen op het moment dat het huidige energiecontract bijna afloopt. Wij raden aan circa twee maanden voor het aflopen van het huidige contract de overstap te maken. Dan wordt er nooit te vroeg gewisseld en ook niet te laat waardoor er onnodig langer een hoger tarief bij de huidige leverancier moet worden betaald.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: maandag 20 juni 2016
Geactualiseerd: woensdag 22 juni 2016

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (6)

Geplaatst door: Thea ()

tis toch wel heel apart dat NLE een WELKOM-premie, (ook wel "kom-erbij"-bonus genoemd of overstappremie of 'actie-korting') pas NA EEN JAAR belooft te zullen uitkeren (mits aan allerlei voorwaarden voldaan wordt) en die belofte vervolgens, een jaar later, 'vergeet', en alleen aan de nieuwe klanten, die hun jaarafrekening nakijken, deze 'vergissing' toegeven. kijk maar es op het forum van NLE; het regent klachten. echt een reden om maar es op zoek te gaan naar een nieuwe aanbieder met een andere gouden berg na een jaar.

Opmerking van de redactie op 27-06-2016
Wij vinden het vervelend om te horen dat een welkomstpremie niet wordt uitbetaald terwijl er wel voldaan is aan de gestelde actievoorwaarden. Wanneer zoiets het geval is vernemen wij dat graag van u, wij nemen dan contact voor u op met uw leverancier. Mochten wij in uw geval nog iets voor u kunnen betekenen horen wij dit graag.
Geplaatst door: Rianne ()

Ook onlangs via Gaslicht.com overgestapt naar een andere leverancier. Het verschil in het maandelijkse voorschot bedrag was enorm. Vol enthousiasme aangemeld en al vlot ontving ik het nieuwe contract. Helaas was het voorschot bedrag veel hoger dan werd voorgerekend via Gaslicht.com. Na contact met de leverancier bleek het verschil in de netwerkkosten te zitten. Ondanks dat ik dit bij de offerte opvragen / vergelijken goed had aangegeven!!! Een tegenvaller dus. Ik heb hiervan geleerd dat je de kale prijs en de vaste leveringskosten met elkaar moet vergelijken. En een eventuele bonus / welkoms korting.

Opmerking van de redactie op 23-06-2016
Bij de berekening van het termijnbedrag wordt er door Gaslict.com uitgegaan van de juiste netbeheerkosten, als de postcode en het verbruik juist zijn ingevuld. Wij komen graag in contact met u om te kijken waardoor dit verschil is ontstaan. Indien u dit wenst kunt contact opnemen met onze servicedesk zij zijn te bereiken op telefoon nummer 0342-411350 of per mail via info@gaslicht.com. Wij zoeken het graag voor u uit.
Geplaatst door: Marco ()

Ik zie dat ik mijn laatste wissel aangevraagd heb op 10 okt en ik ben netjes per 29 okt over gezet. Deze wissel naar Essent verliep supersnel. Per begin oktober zal ik weer een nieuw contract selecteren.
Wellicht dat het nu allemaal wat beter verloopt als in 2010 en wellicht verschilt het per maatschappij hoe snel en netjes het verloopt. De reputatie van de maatschappij neem ik tegenwoordig ook mee in mijn keuze. Liever een tientje meer betalen als een leverancier kiezen die veel klachten heeft.

Opmerking van de redactie op 22-06-2016
Dat is heel vlot. Het is echt afhankelijk van hoe snel een nieuwe leverancier de bevestiging stuurt en de opzegtermijn (max. 30 dagen) die de huidige leverancier aanhoudt. Er is steeds meer bescherming gekomen vanuit de overheid, dus het is zeker positief veranderd sinds 2010. U kunt ook altijd de ervaringen van eerdere overstappers op Gaslicht.com teruglezen. Die kunnen u wellicht ook helpen bij het maken van een goede keuze.
Geplaatst door: Mark ()

Het is mij opgevallen dat de welkomstpremie zelfs verschilt op uw website wanneer ik wel of geen huidige stroom leverancier invulde bij de vergelijking. Zonder de huidige leverancier in te geven. kreeg ik een hogere premie. Dus goed vergelijken van ALLE totale kosten (zoals schrijver Marco ook al aangeeft) is zelfs op deze website een verstandige keuze.

Opmerking van de redactie op 22-06-2016
Als u uw huidige leverancier invult dan krijgt u alleen de verlengmogelijkheden van uw huidige leverancier te zien. Op het moment dat u uw huidige leverancier niet invult, dan ziet u ook de aanbiedingen die uw huidige leverancier aan nieuwe klanten aanbiedt. Echter kunt u als bestaande klant niet van een dergelijk aanbod voor nieuwe klanten gebruik maken. Het is helaas nog vaak zo dat een nieuwe klant een aantrekkelijkere aanbieding krijgt dan een bestaande klant. Daardoor bespaart u vaak meer als u ieder jaar weer naar een andere energieleverancier overstapt.
Geplaatst door: Marco ()

Ik wacht altijd met het afsluiten van een nieuw contract tot 1 a 2 weken voor het aflopen van mijn oude contract. Dit omdat ik bij mijn eerste wissel te vroeg werd over gezet en zo bijna mijn welkomstpremie verloor. Dit wil ik niet nog een keer.
Verder is een hoge welkomst premie niet altijd gelukmakent. Check ook of andere aanbieders wellicht niet rond hetzelfde eindtotaal uitkomen, maar een lagere welkomst premie hebben. Dit betekent immers dat ze die hoge teruggave niet nodig hebben om tot een zelfde jaar totaal te komen. Dat betekent dus dat je lagere tarieven betaald en dus per maand minder betaald.

Opmerking van de redactie op 22-06-2016
Gezien uw eerdere ervaring begrijpen wij dat u liever het zekere voor het onzekere neemt. Echter op het aanmeldformulier van iedere leverancier vindt u de switchtermijn van de betreffende leverancier terug. Dit termijn kan verschillen van circa 2 maanden tot maximaal 6 maanden. Zolang uw huidige contract op het moment van aanmelden binnen die termijn afloopt, dan kunt u nooit te vroeg overgenomen worden door de leverancier. Mocht u twijfelen kunt u ook altijd even onze servicedesk benaderen om met u mee te kijken. Als u pas 1 a 2 weken voor het aflopen van het contract overstapt ontvangt u tijdelijk nog een duurder tarief, dat is zonde en niet nodig.

De welkomstpremie alleen zegt inderdaad zeker niet alles. Wij raden altijd aan om goed op basis van uw eigen jaarverbruik en postcode te vergelijken om te zien welk energiecontract in uw situatie het voordeligste is.
Geplaatst door: T.J. Horneman ()

De ene keer adviseert u: overstappen twee maanden voordat je huidige contract afloopt, En een andere keer: wachten tot je de overstapbonus van je huidige leverancier ontvangen hebt, Verwarrend!!

Opmerking van de redactie op 22-06-2016
Vervelend dat er verwarring is ontstaan. Wij raden aan om altijd twee maanden voordat het huidige contract afloopt over te stappen. Wacht u tot u de premie heeft ontvangen, dan ontvangt u gedurende de periode dat het contract al is afgelopen een veel duurder tarief. Dat is zonde. Zolang u pas overstapt als het contract afloopt, is een leverancier verplicht u de welkomstpremie uit te keren. Wij raden twee maanden van te voren aan omdat u dan nooit te vroeg bent met overstappen als consument. Daarnaast mag een leverancier er twee weken over doen om u het contract toe te zenden, waarna een leverancier verplicht is u 14 kalenderdagen bedenktijd te geven. Vervolgens mag uw huidige leverancier u nog maximaal 30 dagen als klant behouden waardoor een overstap zomaar 6 tot 8 weken in beslag kan nemen.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie