De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Hoge energienota op komst

De meeste gezinnen kunnen zich maar best voorbereiden op een fikse verhoging van hun elektriciteits- en gasfactuur. Stijgingen tot 25 euro per maand zijn mogelijk. Boosdoener is de aardolieprijs, die in anderhalf jaar verdubbeld is. Dat stond deze week in een Belgische krant. 
 
Verwacht wordt dat de voorschotnota's de komende twaalf maanden flink de hoogte inschieten. Dat geldt zelfs voor mensen die het afgelopen jaar zuiniger omsprongen met energie. De Belgische energiebedrijven baseren zich op de verwachte stijging van de aardgasprijs.

De oprukkende aardolieprijs beïnvloedt rechtstreeks  zo'n dertig procent van de prijs voor huishoudelijke aardgasverwarming. Dat geldt ook voor Nederland en  omdat een belangrijk deel van de elektriciteit geproduceerd wordt met aardgas, gaan de elektriciteitsprijzen mee omhoog.

Benergy: 'Consumenten die nog steeds niet geswitcht zijn van energieleverancier, of die bij een te dure aanbieder zitten, kunnen het beste overstappen via een vergelijkingssite als Gaslicht.com. Online aanmelden is eenvoudig en gratis en daardoor kan men in ieder geval tientallen euro's besparen.' 

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 12 augustus 2005
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie