De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Holland Railconsult en Oxxio treffen schikking

door Marlies Hazenberg

Holland Railconsult B.V. en OXXIO Nederland B.V. hebben een schikking getroffen over het gebruik van de naam OXXIO.

Op 11 mei jl. besliste de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Arnhem dat het energiebedrijf OXXIO binnen vier maanden moest stoppen met het gebruik van die merknaam. Het Utrechtse advies- en ingenieursbureau Holland Railconsult gebruikte de naam OXIO (met één X) sinds 2002 voor een deel van haar activiteiten. Met de introductie van de naam OXXIO op de energiemarkt zou er volgens de rechter verwarring kunnen ontstaan.

In de schikkingsovereenkomst is afgesproken dat OXXIO het merk mag blijven gebruiken voor haar energiediensten. Daarmee kan de grootscheepse reclamecampagne die zij reeds had gelanceerd gewoon doorgaan. Holland Railconsult zal op zoek gaan naar een nieuwe naam voor de activiteiten die zij voorheen onder de naam OXIO verrichte. Alle aangekondigde en nog lopende procedures in verband met dit geschil zijn hiermee van de baan.

Partijen zijn verheugd met de schikking. Volgens de woordvoerders van Holland Railconsult en Oxxio is deze schikking een voor alle betrokkenen “bevredigende oplossing”.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 10 juni 2005
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, sinds begin 2017 ben ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vind ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie