De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Huis-aan-Huis krant Vrije Energiekeus

Deze en volgende week ontvangt ieder huishouden in Nederland de huis-aan-huis krant KiesEnergie. De krant is het sluitstuk van de campagne waarmee het Ministerie van Economische Zaken de afnemers van elektriciteit en gas op de hoogte brengt van de vrije keus voor energieleveranciers.

In februari 2004 is de overheid al gestart om dagelijks via televisie- en reclamespotjes duidelijk te maken dat men vanaf 1 juli a.s. kan kiezen van welke leverancier men stroom en gas wil afnemen. Ook is er een speciale website gemaakt: KiesEnergie.nl waar alle feiten en achtergronden over de vrije elektriciteits- en gasmarkt op een rij gezet zijn. Men vindt er geen prijsvergelijkingen, daarvoor verwijst het ministerie naar onafhankelijke vergelijkingssites zoals Gaslicht.com.

De KiesEnergie krant heeft als centrale boodschap: u kunt vanaf 1 juli voor een andere energieleverancier kiezen, maar u kunt ook bij uw huidige energieleverancier blijven. Verder bevat de krant tips waarop de afnemer moet letten als hij overweegt over te stappen naar een andere energieleverancier. Ook worden de verschillende begrippen op de energierekening uitgelegd en wordt aangegeven hoe de leveringszekerheid van energie in ons land geregeld is. Verder is een pagina over groene energie opgenomen.

Minister Brinkhorst van Economische Zaken benadrukt in zijn voorwoord in de KiesEnergie krant dat de nieuwe vrijheid de positie van de afnemers (zowel consumenten als bedrijven) versterkt: leveranciers zullen hun best doen om bestaande klanten te houden of om er nieuwe bij te krijgen. Hij wijst er ook op dat leveranciers aan strenge eisen moeten voldoen, waarbij toezichthouder DTe de situatie nauwlettend in de gaten houdt.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 18 mei 2004

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie