Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Huishoudens krijgen in najaar 52 euro terug

1 reactie Leestijd: 1 minuut

Huishoudens krijgen in 2006 een eenmalige bijdrage van 52 euro om hun hoge energienota te compenseren. De netbeheerders betalen de tegemoetkoming in het najaar uit. Dit heeft het Ministerie van Economische Zaken gisteren bekendgemaakt.

De bijdrage geldt voor kleinverbruikers met een eigen aansluiting op het elektriciteitsnet. In opdracht van minister Brinkhorst krijgen huishoudens de tegemoetkoming rechtstreeks van de netbeheerders. Om de administratieve lasten te beperken, is gekozen voor een uitbetaling in plaats van een verrekening met de lopende voorschotten.

Door de gestegen olieprijs valt de energierekening in 2006 hoger uit dan verwacht. Het kabinet besloot in april 2006 deze koopkrachtdaling te compenseren. De heffing van 52 euro voor duurzame energie die kleinverbruikers nu nog op hun energienota vinden – de zogeheten MEP-heffing – vervalt daarom vanaf 2007. Echter, om huishoudens al in 2006 tegemoet te komen, is besloten in 2006 een eenmalige bijdrage uit te keren.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 10 februari 2023

Reacties (1)

Geplaatst door: Jan-Pieter ()

In Belgie krijgen ze meer en volgens mij ook al langer compensatie voor de hoge energieprijzen.
Schaf gewoon de ecotax af zou ik zeggen.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.