De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Huishoudens niet voorbereid op gevolgen stroomuitval

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Nederlandse huishoudens zijn onvoldoende voorbereid op uitval van telecommunicatie als gevolg van stroomstoringen, terwijl de afhankelijkheid van mobiele telefoon en internet de afgelopen jaren juist is toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van  Agentschap Telecom.

Stroomuitval

Jaarlijks hebben ongeveer 350.000 huishoudens te maken met een stroomstoring van meer dan twee uur. Televisie, vaste telefonie, internettoegang, en soms ook mobiele telefonie vallen dan uit. Agentschap Telecom heeft onderzocht wat huishoudens kunnen doen bij uitval van telecom. Via een enquete is input gevraagd van 2200 gebruikers van Tweakers. 

Gevolgen uitval telecommunicatie

Nederlanders zijn zich nauwelijks bewust van de kans op uitval van telecommunicatie en de consequenties ervan. Dit terwijl de gevolgen toch hinderlijk en zelfs ernstig kunnen zijn, stelt het Agentschap. Dat geldt voor consumenten, maar zeker ook voor bedrijven-aan-huis. Naast het feit dat het opladen van mobiele telefoons dan niet meer mogelijk is, kunnen ook administratiesystemen, betalingsverkeer of beveiligingssystemen uitvallen. 

thuiswerken-bij-stroomstoring-0.PNG
Op zoek naar een 'dual sim telefoon' of een tweede mobiele aanbieder? Kijk en vergelijk op onze zustersite Bellen.com

Thuiswerken bij stroomstoring

Samen met brancheverenigingen PZO en ZZP Nederland heeft Agentschap Telecom daarom adviezen ontwikkeld om bedrijven-aan-huis voor te bereiden op stroomuitval. De dynamische pdf Thuiswerken bij stroomstoring geeft inzicht in de consequenties van stroomuitval en bevat oplossingen en voorzorgsmaatregelen die je als ondernemer kunt treffen.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 21 maart 2018

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie