De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij bellen u graag terug
Nù bij uw overstap:
€ 20 cadeaukaart voor

Terug naar het nieuwsoverzicht

Huishoudens niet voorbereid op gevolgen stroomuitval

door Jeanet Woldring

Nederlandse huishoudens zijn onvoldoende voorbereid op uitval van telecommunicatie als gevolg van stroomstoringen, terwijl de afhankelijkheid van mobiele telefoon en internet de afgelopen jaren juist is toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van  Agentschap Telecom.

Stroomuitval

Jaarlijks hebben ongeveer 350.000 huishoudens te maken met een stroomstoring van meer dan twee uur. Televisie, vaste telefonie, internettoegang, en soms ook mobiele telefonie vallen dan uit. Agentschap Telecom heeft onderzocht wat huishoudens kunnen doen bij uitval van telecom. Via een enquete is input gevraagd van 2200 gebruikers van Tweakers. 

Gevolgen uitval telecommunicatie

Nederlanders zijn zich nauwelijks bewust van de kans op uitval van telecommunicatie en de consequenties ervan. Dit terwijl de gevolgen toch hinderlijk en zelfs ernstig kunnen zijn, stelt het Agentschap. Dat geldt voor consumenten, maar zeker ook voor bedrijven-aan-huis. Naast het feit dat het opladen van mobiele telefoons dan niet meer mogelijk is, kunnen ook administratiesystemen, betalingsverkeer of beveiligingssystemen uitvallen. 

thuiswerken-bij-stroomstoring-0.PNG
Op zoek naar een 'dual sim telefoon' of een tweede mobiele aanbieder? Kijk en vergelijk op onze zustersite Bellen.com

Thuiswerken bij stroomstoring

Samen met brancheverenigingen PZO en ZZP Nederland heeft Agentschap Telecom daarom adviezen ontwikkeld om bedrijven-aan-huis voor te bereiden op stroomuitval. De dynamische pdf Thuiswerken bij stroomstoring geeft inzicht in de consequenties van stroomuitval en bevat oplossingen en voorzorgsmaatregelen die je als ondernemer kunt treffen.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie