Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Hype groene stroom is over


Groene stroom raakt snel uit de belangstelling. De tijd dat Nederlanders massaal van 'gewone' stroom naar groene, duurzame energie overstapten is voorbij. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Als reden wordt aangegeven dat  het prijsvoordeel op de groene stroom gaat verdwijnen. De regering schaft langzamerhand het prijsvoordeel af.

Nuon gaat volgens het Algemeen Dagblad wel door met groene stroom, ook met reclames, Eneco Energie niet. Dit bedrijf probeert niet meer zo actief 'groene klanten' te werven, omdat de vrijstelling op de energiebelasting verdwijnt en omdat de markt verzadigd raakt.

Bij de grote drie energiebedrijven Nuon, Essent en Eneco kunnen klanten die nu groene stroom hebben overigens terug naar de grijze stroom als blijkt dat die opeens goedkoper is.

Energiebedrijf Essent gelooft volgens het AD nog steeds in de toekomst van groene stroom. Wel wordt er momenteel minder aandacht op gevestigd  omdat men volop bezig is met de liberalisering.  

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie