Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Illegale stroomaftap verliespost voor energiebedrijven

Na het opmaken van de energiebalans door Essent is geconcludeerd dat alleen al in Noord-Brabant en Limburg afgelopen jaar voor zeker 12 miljoen euro illegaal stroom is afgetapt.

Afgelopen jaar is er voor een hoeveelheid van 75 miljoen kWh aan stroom gestolen in dit gebied, goed voor ongeveer 21.000 huishoudens. Het grootste deel van de illegale stroomaftap komt op naam van illegale hennepkwekerijen. Fraude-inspecteurs hebben in Brabant en Limburg afgelopen jaar 1400 invallen gedaan bij illegale hennepkwekerijen. Daarvan tapten 1200 kwekerijen illegaal stroom af.

Aangezien de verliespost voor ‘gestolen stroom’ een behoorlijke uitwerking heeft op het financiële resultaat van de grote energiebedrijven, hebben deze bedrijven een platform opgericht om deze vorm van criminaliteit te bestrijden. De energiebedrijven zijn erg ontevreden over de rol van de overheid in deze kwestie. Zij stelt geen geld beschikbaar om dit probleem aan te pakken, terwijl zij als aandeelhouder van veel energiebedrijven indirect ook benadeeld word door deze illegaliteit.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie