De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Inflatie omlaag door gas en electriciteit

De inflatie is in januari voor het eerst sinds vijf maanden gedaald. Dat komt voornamelijk door de aanpassing van de tarieven van energie in die maand.  Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Stroom goedkoper, gas duurder
Elektriciteit werd in januari 5 procent goedkoper. Gas werd in januari weliswaar 1 procent duurder, maar in juli waren de tarieven van gas fors verlaagd. Daardoor ligt de gasprijs nog altijd ruim 21 procent onder het niveau van een jaar eerder volgens het CBS.

Olieprijs
De  energieprijzen zouden ruim 17 procent lager zijn dan een jaar eerder. De tarieven van energie hangen indirect af van de olieprijs en worden in Nederland twee maal per jaar aangepast. Hierdoor werkt de ontwikkeling van de olieprijzen vertraagd door in het inflatiecijfer.

Wie een nog lagere energierekening wil, doet er goed aan de tarieven te vergelijken. Een gemiddeld huishouden dat nog nooit is overgestapt, kan ruim 350 euro besparen door over te stappen. Zowel nieuwkomers als standaardleveranciersgeven éénmalige actiekortingen van honderden euro's. Zo geeft de Nederlandse Energie Maatschappij momenteel 111 euro, Energie:direct 256 euro en Essent zelfs 315 euro.  Voorwaarde is dat men overstapt via de vergelijkingssite Gaslicht.com of Energiewereld.nl.

Zie ookEnergieprijs wel lager, maar energiebelasting hoger

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 11 februari 2010
Geactualiseerd: donderdag 19 juli 2018
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie