De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Internet bepaalt keuze energieleverancier

Bijna de helft van de Nederlanders die vorig jaar veranderde van energieleverancier gebruikte  internet daarbij. Dat blijkt uit een onderzoek van het online marktonderzoeksbureau InSites Consulting, dat 5400 internetgebruikers ondervraagde over de rol van het web in de keuze van een nieuwe energieleverancier.

Ongeveer 1,2 miljoen Nederlandse internetgebruikers veranderden vorig jaar van leverancier van gas of elektriciteit. Internet bepaalt vaak de keuze van energieleverancier. Bijna een miljoen surfers in Nederland overwegen binnen drie maanden van leverancier te veranderen. 82 procent weet nog niet bij wie ze een nieuw contract zullen afsluiten voor elektriciteit of gas.

"Deze cijfers tonen het groot belang aan van het internet", zegt Christophe Vergult van Insites. "Omdat men zelden op voorhand een voorkeur heeft, gaat men gericht op zoek naar betrouwbare informatie die bij de keuze helpt."

De studie toont aan dat consumenten het internet vooral gebruiken om algemene informatie te verzamelen over verschillende leveranciers en hen in detail te vergelijken. 1 op 3 surfers raadpleegt hiervoor onafhankelijke vergelijkingsites of bezoekt sites van verschillende leveranciers.

Het enorm groeiend aantal bezoekers én overstappers via Gaslicht.com en Energiewereld.nl bevestigt dit beeld. Degene die de moeite neemt om op deze websites te vergelijken, plukt daarvan de vruchten. Overstappers betalen gemiddeld duidelijk minder dan Nederlanders die nog steeds bij hun standaardleverancier stroom of gas betrekken.

Datzelfde geldt voor Vlamingen die de moeite nemen om zich in de energiemarkt te verdiepen. Volgens de Vlaamse toezichthouder zijn prijsbewuste, overgestapte Belgen beduidend goedkoper uit. Bij onze Zuiderburen is in 2006 al driekwart van de huishoudens  geswitcht van leverancier. Het betreft alleen Vlamingen, want Waalse gezinnen mogen nog niet zelf kiezen.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 8 maart 2006

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie