Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Internet-tv over duurzame energie

Leestijd: 2 minuten

Wie meer informatie wil over duurzame energie, moet eens surfen naar New-Energy TV. Op deze internet-tv-zender wordt de soms droge informatie op een leuke en spannende manier onder de aandacht gebracht.

New-Energy TV bestaat sinds 1 januari 2006. Het is een onafhankelijke webomroep met ongeveer vier uitzendingen per week. De internetzender moet uitgroeien tot een podium waar alles rondom duurzame energie bij elkaar wordt gebracht. Dat is althans de ambitie van oprichter en redacteur Roelf van Til, verslaggever van onder meer Radio 1 en Netwerk. 

Hij was van plan een documentaire te maken over duurzame energie, maar kon het verhaal bij geen enkele omroep slijten. De journalist besloot toen zelf een internet-tv-zender te maken.  

Volgens Van Til werkt de redactie van New-Energy TV, die naast hemzelf bestaat uit enkele freelancers, onafhankelijk. Wel is er een overeenkomst met New Energy Works. Dit Utrechtse adviesbureau houdt zich bezig met de commercie, maar niet met de inhoud.

Daarnaast wordt samengewerkt met partners in plaats van sponsors. De belangrijkste is Senternovem. Het partnerschap houdt in dat New-Energy TV tegen betaling een aantal reportages per jaar maakt over onderwerpen die Senternovem aandraagt. Per week worden drie à vier nieuwe items op de website geplaatst.

Van Til is tevreden over hoe New-Energy TV het tot nu toe doet. In de derde week van oktober stemden in totaal 5676 bezoekers af op New-Energy TV, een record. Het streven is een daggemiddelde van 1000 unieke kijkers in december van dit jaar.

Bron: Energeia

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 24 oktober 2006

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.