De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Kabinet stimuleert elektrisch rijden met 6000 euro subsidie

door Jeanet Woldring 4 reacties

Laadpunt-verkeersbord.jpgWie volgend jaar een nieuwe volledig elektrische auto koopt, krijgt 6000 euro subsidie. En voor een tweedehandse auto met een stekker 1000 euro oplaadtegoed.

Met deze nieuwe plannen wil het kabinet elektrisch rijden stimuleren. De overheid wil vooral particulieren aan de elektrische auto krijgen. Dat meldt RTL Nieuws vandaag.

Subsidie

Subsidie-elektrisch-rijden.jpgOplaadtegoed-tweedehands- elektrische auto.jpgAls de plannen doorgaan, krijgen particulieren bij de aanschaf van een nieuwe elektrische auto 6000 euro subsidie in 2017 en dat loopt af tot 1500 euro in 2020.

Voor de aanschaf van een tweedehands elektrische auto of plugin-hybride kan men 1000 euro oplaadtegoed krijgen.

Te duur

Te weinig laadpunten, te kleine actieradius en te duur. Deze punten worden als redenen genoemd dat particulieren niet overgaan tot het kopen van een stekkerauto.

Tweede op wereldranglijst 

Toch doen we het in Nederland al best goed als het om elektrische auto's gaat. We zijn nummer 2 op de wereldranglijst van verkochte elektrische auto's. Al met al is echter nog maar ruim 1 procent elektrisch en 94 procent van de elektrische auto's is zakelijk. Slechts 6 procent is van particulieren, want die vinden elektrische auto's te duur. 

Minister Kamp laat nog wel doorrekenen of het subsidieplan gaat werken. In het najaar wordt de knoop doorgehakt.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 7 juni 2016

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (4)

Geplaatst door: Claassen ()

Hoe zit het met de subsidie voor particulieren die een elektrische auto aanschaffen?

Opmerking van de redactie op 21-04-2017
Landelijk is hier geen regeling voor, in sommige plaatsen is er lokaal enige subsidie mogelijk.
Geplaatst door: Rob B ()

Reactie op Opmerking redactie: Minister Kamp is bang dat het te duur word.Alles draait tenslotte om € Den Haag koopt onze CO2 reductie liever af dat is gewoon een rekensom.

Geplaatst door: Rob B ()

Ik heb bij de rijksoverheid navraag gedaan naar oplaadtegoed maar daar weet men nog van niets, ik ga er niet op wachten en heb net een gebruikte Nissan Leaf gekocht. :-)

Geplaatst door: ria prij ()

hallo Sanne, is er al meer duidelijkheid over de subsidie voor particulieren voor elektrisch rijden?

Opmerking van de redactie op 12-01-2017
Een aanschafsubsidie op elektrische auto’s ziet Minister Kamp van Economische Zaken niet zitten. Volgens de minister zijn de effecten onduidelijk. Lees hier meer over via http://nos.nl/artikel/2141691-elektrisch-rijden-komt-sputterend-tot-stilstand.html.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie