De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Kabinet wil kerncentrale Borssele openhouden

door Marlies Hazenberg


De discussie over kernernergie is weer opgelaaid in de politiek. Staatssecretaris Van Geel (CDA) wil de kerncentrale in Borssele langer openhouden. Ook een toekomstig gebruik van 'schone' kernenergie moet bespreekbaar zijn. 

Van Geel vindt dat de honderden miljoenen euro's die nodig zijn om Borssele te sluiten beter kunnen worden ingezet om duurzame energie te stimuleren. Ook sluit hij zich aan bij minister van Buitenlandse Zaken Bot, die de mogelijkheid van schone kernenergie wil openhouden. 

Minister Brinkhorst deelt de mening van Bot en van staatssecretaris Van Geel. Hij vindt dat de toename van het energieverbruik, vooral in Azië, en de milieu-effecten betekenen dat alle opties opnieuw overwogen moeten worden. Brinkhorst wil wel een veel groter accent op energiebesparing.

Beslissend is nu de reactie van de regeringspartijen in de Tweede Kamer. De VVD pleit al jaren voor het openhouden van Borssele. Het CDA wil op een open manier kijken naar de voors en tegens, zegt fractielid Spies. Ook zij wijst op de klimaatverandering en de energievraag in de wereld. Alleen de D66-fractie wil strikt vasthouden aan het regeerakkoord en Borssele in 2013 sluiten.

Iedereen is het er over eens dat kernenergie niet de toekomst heeft, meent  Van der Ham van D66. Het Tweede-Kamerlid vindt het oprakelen van de discussie over het openhouden van Borssele een verspilling van energie. 'Van Geel moet zich concentreren op de hoofdzaak, de uitbreiding van duurzame energie.'

bron: de Volkskrant

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 16 februari 2005
Geactualiseerd: dinsdag 4 mei 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, sinds begin 2017 ben ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vind ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie