Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Keurmerk vergelijkingssites

Leestijd: 2 minuten

Het ministerie van Economische Zaken komt met een kwaliteitskeurmerk voor vergelijkingssites. Dat heeft secretaris-generaal Jan Willem Oosterwijk donderdag gezegd tijdens een congres over het keuzegedrag van consumenten, zo meldt het FD.

Het ministerie wil dat de consument beter zicht krijgt op de kwaliteit van nieuwe diensten. Ook aanbieders van telefoon via internet moeten meer inzicht geven in de kwaliteit van hun diensten. Hiervoor zal bestaande regelgeving worden veranderd. 

Vorig jaar heeft het ministerie een actieplan opgesteld: Een slimme consument in een slimme markt. Hierin wordt ondermeer gesteld dat de consument onvoldoende kan beoordelen welke websites met vergelijkingen van producten en diensten betrouwbaar, onafhankelijk en actueel zijn.

Met een zogenoemde E-rating wordt een kwaliteitsoordeel toegekend aan websites. Minister Brinkhorst verwacht dat dit door de markt wordt opgepakt. Maar hij kondigt aan dat als niet nog dit jaar (2005) een kansrijk initiatief op dit punt door de sector is gepresenteerd, hij in overleg met  de toezichthouder voor de telecomsector OPTA zal gaan zoeken naar de meest effectieve opzet om E-rating te realiseren.

Er zijn kennelijk geen 'kansrijke' initiatieven vanuit de markt gepresenteerd en dus komt EZ nu zelf met een kwaliteitskeurmerk.

Overigens wordt de kwaliteit van vergelijkingssites voor energieprijzen al een paar jaar onderzocht door Directie Toezicht Energie (DTe), een onderdeel van de NMa. In haar recente onderzoek  concludeert de toezichthouder dat de kwaliteit van deze vergelijkingssites waaronder Gaslicht en Energiewereld goed is. "De consument kan vertrouwen op vergelijkingssites voor elektriciteit en gas", zo luidt het persbericht dat gisteren gepubliceerd is.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 1 november 2019

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.