De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Klant jaagt op goedkope energie

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Het aantal huishoudens dat overstapt naar een goedkopere energieleverancier groeit pijlsnel. Dit jaar worden 1,82 miljoen overstappers verwacht, ruim 500.000 meer dan volgend jaar. Dat zegt Energie Data Services (EDSN), het bedrijf dat voor de energiebedrijven de overstap regelt.

Nooit eerder sinds de liberalisering van de energiemarkt in Nederland werden zoveel 'switches' uitgevoerd. Dit schrijft de Gelderlander op woensdag 4 november.

De krant vervolgt: 'Nu de portemonnee van de huishoudens door de crisis krapper wordt, worden consumenten steeds kritischer op hun energie-uitgaven, aldus zegslieden van internetprijsvergelijkers als PrizeWize.nl, GasLicht.com en Energiewereld.nl . "Een paar jaar geleden was je een paar tientjes voordeliger uit bij een overstap, nu gaat het om honderden euro's per jaar" , zegt Ben Woldring, directeur van onder meer Gaslicht.com.

Energiebedrijven stunten steeds vaker met actietarieven op internet, 'om maar bij de vijf goedkoopste te horen', aldus Woldring. De acties variëren van een gratis hoeveelheid stroom, het niet in rekening brengen van het vastrechttarief, rechtstreekse kortingen tot kostenloos tussentijds beëindigen van een meerjarig contract. Lees hier het volledige bericht 

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 19 juli 2018

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie