De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Kleine toename in verbruik duurzame energie

door Jeanet Woldring


gaslichtcom-windmolens.pngHet verbruik van hernieuwbare energie is opnieuw toegenomen. Wel was er slechts sprake van een lichte stijging, voornamelijk door de toename van het energieverbruik uit wind, zon en aarde. 

De groei van het verbruik uit biomassa bleef achter. Dit maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekend. 

5,8 procent duurzame energie

Zonnepanelen-dak.PNGIn 2015 kwam 5,8 procent van de verbruikte energie uit hernieuwbare bronnen. Een jaar eerder was het aandeel nog 5,5 procent. En in 2013 lag het percentage op 4,8 procent. In totaal werd vorig jaar 118 petajoule aan hernieuwbare energie verbruikt. Dat is ruim 7 procent meer dan in 2014. 

Energieverbruik uit wind, zon en aarde groeit met 21 procent

Amercentrale-biomassa.jpgVolgens het CBS is biomassa met bijna 70 procent van het totaal verreweg de grootste bron van hernieuwbare energie. Toch is het energieverbruik uit deze bron slechts met 2 procent toegenomen, terwijl het energieverbruik uit zon, wind en aarde gemiddeld met 21 procent is gestegen.

Totale energieverbruik

Het totale energieverbruik, waarbij ook grijze energie wordt meegeteld, is vorig jaar met bijna 2 procent gegroeid. Ook hierdoor valt de groei van het aandeel hernieuwbare energie lager uit.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 26 mei 2016
Geactualiseerd: vrijdag 27 mei 2016

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie