Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Kleinverbruikers tevreden met betrouwbaarheid stroom


Consumenten en bedrijven zijn tevreden met het huidige betrouwbaarheidsniveau van de Nederlandse elektriciteitsnetten.
Dit concludeert de Stichting voor Economisch Onderzoek (SEO).  In opdracht van de Dienst uitvoering en toezicht Energie (DTe) is onderzoek gedaan onder 12.400 huishoudens en 2.500 kleine en middelgrote bedrijven naar de kosten van stroomonderbrekingen. 
 
Met het onderzoek is de schade bepaald die kleinverbruikers bij een onderbreking ondervinden.  Bij een jaarlijkse gemiddelde uitval van ongeveer 30 minuten bedraagt deze schade voor alle kleinverbruikers samen € 50 miljoen. Dat komt neer op gemiddeld €3 per jaar per huishouden. Voor kleine en middelgrote bedrijven is dit ongeveer 34 euro per jaar. Ter vergelijking: de totale jaarlijkse kosten van het elektriciteitsnetwerk bedragen ongeveer € 2 miljard.   
 
DTe gebruikt de resultaten van het onderzoek voor het zogeheten 'kwaliteitsreguleringssysteem' dat de toezichthouder per 1 januari 2005 invoert. Aan de hand van dit systeem kan DTe de regionale netbeheerders zowel beoordelen op de efficiëntie van de bedrijfsvoering als op de betrouwbaarheid van het netwerk.   

Het volledige  onderzoeksrapport (239 blz.) vindt u op de website van DTe.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie