De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Kleinverbruikers tevreden met betrouwbaarheid stroom

door Marlies Hazenberg


Consumenten en bedrijven zijn tevreden met het huidige betrouwbaarheidsniveau van de Nederlandse elektriciteitsnetten. Dit concludeert de Stichting voor Economisch Onderzoek (SEO).  In opdracht van de Dienst uitvoering en toezicht Energie (DTe) is onderzoek gedaan onder 12.400 huishoudens en 2.500 kleine en middelgrote bedrijven naar de kosten van stroomonderbrekingen. 
 
Met het onderzoek is de schade bepaald die kleinverbruikers bij een onderbreking ondervinden.  Bij een jaarlijkse gemiddelde uitval van ongeveer 30 minuten bedraagt deze schade voor alle kleinverbruikers samen € 50 miljoen. Dat komt neer op gemiddeld €3 per jaar per huishouden. Voor kleine en middelgrote bedrijven is dit ongeveer 34 euro per jaar. Ter vergelijking: de totale jaarlijkse kosten van het elektriciteitsnetwerk bedragen ongeveer € 2 miljard.   
 
DTe gebruikt de resultaten van het onderzoek voor het zogeheten 'kwaliteitsreguleringssysteem' dat de toezichthouder per 1 januari 2005 invoert. Aan de hand van dit systeem kan DTe de regionale netbeheerders zowel beoordelen op de efficiëntie van de bedrijfsvoering als op de betrouwbaarheid van het netwerk.   

Het volledige  onderzoeksrapport (239 blz.) vindt u op de website van DTe.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 22 april 2004
Geactualiseerd: donderdag 17 juni 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, sinds begin 2017 ben ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vind ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie