De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Lagere energierekening dankzij servers

door Jeanet Woldring 1 reactie

Consumenten kunnen hun energierekening omlaag brengen door het plaatsen van ... servers. De hitte die wordt gegenereerd door de servers wordt gebruikt voor de verwarming van het woonhuis. Dit blijkt uit onderzoek van Microsoft naar het verwarmen van woonhuizen met behulp van servers.

Het onderzoek gaat uit van een situatie waarin de servers worden verkocht aan consumenten. Zij kunnen hierdoor hun energierekening aanzienlijk verminderen.

Cloud computing
Cloud computing kan volgens het onderzoek profiteren van deze manier van werken. Doordat servers bij consumenten in woonhuizen worden geplaatst kunnen leveranciers van clouddiensten besparen onder andere koeling. De besparing kan volgens Microsoft oplopen tot 280 tot 325 dollar per server per jaar. Hierbij gaat het bedrijf er vanuit dat een server in een traditioneel datacenter 401.6 dollar per server per jaar kost.

Verwarming woonhuis
Ook voor consumenten biedt de aanpak voordelen. De hitte die wordt gegenereerd door de servers wordt in het onderzoek gebruikt voor de verwarming van het woonhuis. De kosten voor het verwarmen van het huis zouden hierdoor aanzienlijk kunnen worden verminderd. Een kelder is volgens Microsoft een ideale locatie om servers te plaatsen.

Bron: Cloudworks

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 29 juli 2011
Geactualiseerd: vrijdag 31 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (1)

Geplaatst door: Jan v L ()

Pc staat in de winter warme lucht tegen m`n voeten te blazen. Lekker hoor!!!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie