De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Local Cooling maakt energie besparen leuk

Computers en laptops zijn behoorlijke  energievreters, bijvoorbeeld door de pc onnodig aan te laten staan. Voor de meeste computergebruikers is het niet duidelijk hoeveel energie de pc verbruikt, en hoe er energie is te besparen. Het programma Local Cooling biedt hiervoor een oplossing, zo schrijft de website Energiecommunicatie.nl.

  Het gratis te downloaden programma brengt overzichtelijk in beeld wat de afzonderlijke onderdelen van de computer gebruiken. Wat verbruikt de monitor, de harde schijf, de processor, de grafische kaart en andere zaken zoals geluid. Met Local Cooling kunt u snel de energie-instellingen van een pc aanpassen. Via een schuifbalk stelt u in hoe lang het duurt voor het scherm zichzelf uitschakelt, harde schijven stoppen met draaien en na welke periode van inactiviteit de pc zichzelf in slaapstand plaatst. Om het helemaal duidelijk te maken, vertaalt LocalCooling het minderverbruik in kilowatts in termen van het aantal uitgespaarde bomen en liters olie.

Het is mogelijk dat de pc bij een langere periode van niet-gebruik zichzelf volledig uitschakelt. Vindt u dat allemaal te technisch, dan kunt u ook gewoon kiezen voor een zuiniger verbruiksscenario.

Er zijn twee aspecten die Local Cooling leuker maken dan de saaie energie-instellingen in Windows, zo schrijft ZDnet. Eerst schat het programma aan de hand van de aanwezige hardware hoeveel uw pc verbruikt. Op basis daarvan kan LocalCooling een raming maken van het energieverbruik en de nodige instellingen suggereren.

Ook kunt u ook een account aanmaken en uw statistieken doorsturen naar de makers van LocalCooling. Op de website staat een rangschikking van de zuinigste gebruikers. Volgens de makers is Local Cooling (beta versie) alleen geschikt voor Windows XP. Maar ZDnet kreeg het programma ook probleemloos aan de gang onder Windows Vista.

Kortom, Local Cooling maakt energie besparen leuk en inzichtelijk, bovendien bespaart u met de huidige hoge energieprijzen ook nog eens de nodige euro`s. 

Zie ook: 'De stekker er uit?' hcc!debat over verborgen kosten van stroomvretende apparaten op dinsdag 6 maart a.s. Het debat wordt ook uitgezonden op Consumententv

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: maandag 5 maart 2007
Geactualiseerd: maandag 10 mei 2021

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie