Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

LPG voor auto`s op zijn retour

1 reactie Leestijd: 1 minuut

Staat het gebruik van LPG op de tocht?

Enkele toonaangevende autofabrikanten hebben besloten te stoppen met het produceren van auto’s die op LPG rijden. De reden hiervoor is het feit dat er twijfels bestaan over de betrouwbaarheid van een auto die op LPG rijdt. Omdat er steeds meer elektronische apparatuur in auto’s word gestopt, en motoren steeds nauwkeuriger worden afgesteld, hebben auto’s die op LPG rijden een verhoogde kans op problemen met het starten of zelfs afslaan.

De aangekondigde productiestop zorgt er mede voor dat tegenwoordig nog maar 1,5% van de nieuw verkochte auto’s een gasinstallatie heeft.

De LPG-branche gaat nu een grootscheepse campagne beginnen om te proberen het teruglopende imago van een auto met gasinstallatie weer wat op te krikken. Zo zijn zij van plan om het leasen van een auto met gasinstallatie aantrekkelijker te maken. Daarnaast garanderen zij de eerste 4 jaar het snel oplossen van problemen met de gasinstallatie. De leasemaatschappijen, die in feite degene zijn die de meeste problemen met LPG ondervinden, zijn sceptisch over de aangekondigde acties.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 10 mei 2021

Reacties (1)

Geplaatst door: G.C. van Vliet ()

Een jaar geleden een nieuwe Opel Astra (2012)aangeschaft en wil nu gaan overstappen op autogas rijden. Bij een gasdealer geïnformeerd en kan ingebouwd worden. Mijn dealer raad het af omdat de garantie vervalt en dat na 100.000 kilometer de kleppen vervangen moeten worden. Dit was geen fijn om te horen. Wat raad u mijn aan.

met vriendelijke groet,

G.C van Vliet

Opmerking van de redactie op 09-10-2012
Dank voor uw reactie op een sterk verouderd nieuwsbericht uit 2003. Wij kunnen u helaas geen deskundig advies geven omtrent de voor- en nadelen van autogas. Onze expertise ligt op het terrein van energievergelijkingen voor consumenten thuis en voor de zakelijke markt. U kunt wel een goed antwoord terugvinden op de website van goeievraag.nl. Voor het overstappen naar een nieuwe energieleverancier bent u bij ons aan het juiste adres: www.gaslicht.com en www.energiewereld.nl.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie